30 / 04 / 2024

Çinin mermer ihtiyacı

Çinin mermer ihtiyacı

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Nakit ihtiyacınız varsa ilaç gibi gelecek ! Akbank sıfır faizle 20 bin TL veriyor!

Son günlerde nakit ihtiyacı milyonlarca kişinin ortak sorunu haline gelirken, bu durumdaki vatandaşlar için sevindirici haber Akbank’tan geldi. Bankanın sıfır faizli kredi paketi yüz güldürecek. Peki kimler yararlanabilir?

Türkiye'de konut ihtiyacı artarak devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Türkiye'de halihazırda nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını söyleyerek, "Yaklaşık 19,5 milyon konutun bulunduğu Türkiye'de nüfus artışına oranla konut ihtiyacı da artarak devam ediyor." diye konuştu.

Alanya'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Alanyalı inşaat sektörü temsilcileri bölgede kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu belirtti. Merkezdeki binaların yüzde 80'inin 30 yaş üstü olduğunu belirten temsilciler, büyük sürprizler geleceğini söyledi.

Adavista Evleri Adana'da inşa ediliyor!

Geniş bir alanda inşaat sektörünün mermer ihtiyacını karşılayan Bizim Mermer’in CMD Proje Tasarım ile birlikte konut sektörüne adım attı. Bu kapsamda Adana 2000 Evler Mahallesi’nde “Adavista” adı verilen ve 4 bloktan oluşan konut projesi hayata geçirmeyi planlıyor.

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa'da dev projeler ardı ardına hayat bulmaya devam ediyor. İl genelinde 800 bin kişinin su ihtiyacının yanı sıra bereketli Urfa toprağına verim sağlayacak olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Afyonkarahisar'ın ihtiyacı fuar merkezi!

Afyonkarahisar Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı’nda yapılan konuşmalarda şehrin büyük ve modern bir fuar merkezine ihtiyacı olduğu belirtildi

Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali 10 bin haneye elektrik verecek!

Malatya’da kurulan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali’nde günlük 2.2 MW’lık elektrik üretiliyor. Zararlı gazların bertaraf edildiği santralde üretilen elektrik, 10 bin hanede yaşayan 50 bin kişinin elektrik ihtiyacına eşdeğer miktarda.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin afet filosu tanıtıldı!

Fırın ve mutfak olarak kullanılan 2 tır ile yemek dağıtımı yapılan 2 kamyonetten oluşan filoyla afet durumunda 5 bin kişinin yemek ihtiyacı karşılanabilecek ve 10 bin ekmek üretilebilecek.

Mermer ocağında meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Mermer ocağında, "kepçe" olarak bilinen iş makinesinin yerinden çıkan kovası, iki işçinin üzerine düştü. Marmara Adası'nda mermer ocağında yerinden çıkan iş makinesi kovasının üzerine düştüğü iki işçiden biri öldü, diğeri yaralandı...

Çöpten 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre, 2003 'te ülke genelinde 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 76'ya yükseldi

16 çöp tesisinden, 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan verilere göre; Türkiye genelinde 2003 yılında 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısı 2014 yılı (ilk yarısı) itibari ile 76’ya yükseldi. 76 Tesis ile 1010 belediyede 46,5 milyon nüfusa hizmet veriliyor...

Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin temeli cumartesi günü atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra kentin en büyük yüzeysel içme suyu arıtması olan Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin temelini Cumartesi günü atıyor. Tesis, yılda 1 milyon kişinin su ihtiyacını karşılayacak.

Kadir Topbaş: Çöplerden günde 200 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak elektrik üretiliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şu anda İstanbul'da toplanan çöplerden günde 200 bin insanın ihtiyacını karşılayacak elektrik elde ettiklerini bildirdi. Kadir Topbaş, daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Çinin mermer ihtiyacı Haberi

Çinin mermer ihtiyacı

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi. Ege Maden İhracatçıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk doğaltaş sektörünün Çin'deki dünyanın en büyük doğaltaş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 139 firma ile katıldığı belirtildi. Türkiye'nin fuara uluslararası boyutta en büyük katılım gösteren ülke olduğu bildirildi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, fuardaki ilk günkü ziyaretçi sayısından ve ilgiden memnun olduklarını, beklentilerinin üzerinde alıcı talepleriyle karşılaştıklarını kaydetti. 



Türkiye'de...