16 / 05 / 2024

çinli kadının evi

çinli kadının evi

Çin'in Ruian bölgesinde yaşayan Zheng Meiju adlı kadın, kendisine teklif edilen parayı beğenmeyince evinden çıkmadı. Çinli kadın evini yıktırmayınca plaza projesi de yarım kaldı...

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

İzmir'de ikinci kadın sığınma evi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınma evini hizmete açıyor. Engellilerin erişimine uygun olarak inşa edilen binada 12 oda yer alıyor.

Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Evi Kadıköy'de açıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kadın Yaşam Evi"nde, şiddete maruz bırakılan kadınlar, 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuğuyla kalabilecek.

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

İBB Kadın Dayanışma Evi açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kadın Dayanışma Evi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında açıldı. İBB, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü ile Çocuk ve Aile Şube Müdürlüğü de kuracaklarının bilgisini paylaştı...

Yenimahalle Kadın Sığınma Evi'ne yeni bina tahsisi!

Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014'te 5 yıl süre ile Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, şiddet mağduru kadınlara umut olmayı sürdürüyor.

Beykoz Belediyesi'nden Hilvan’a Kadın Kültür Evi!

Beykoz Belediyesi tarafından kardeş kent protokolü kapsamında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Mardin Çiçek Kadın Evi açıldı!

Mardin HDP Milletvekili Gülser Yıldırım, “Kadının olmadığı çalışma hiçbir amaca ulaşamaz. Kadınların açmış olduğu kadınevi kutlu olsun. Başarılar diliyorum” dedi.

Beykoz Belediyesi'nden Şanlıurfa'ya Kadın Taziye Evi!

Beykoz Belediyesi’nin Kardeş Belediyesi Şanlıurfa Hilvan’a yaptığı Kadın Taziye Evi’nde çalışmalar tamamlandı. Bölgedeki kadınlar cenaze sonrası mevlid ve ikramlarını daha uygun ve elverişli bir ortamda yapabilecek.

Adana Çukurova'ya Kadın Sohbet evi inşa edildi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de bir ilk olan 'Kadın Sohbet Evi'nin tamamlandığını belirtti. Çetin, Hasan Balıkçı Parkı ile Can Çocuk Parkı'nın yenilenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği söyledi.

Bodrum'a Kadın Konuk Evi inşa ediliyor!

Bodrum Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kadın Konuk Evi çalışmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililerin katılımı ile Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı.

Buca’daki geçici kadın sığınma evi gençlik merkezine mi dönüştürülecek?

Yasal zorunluluğa rağmen İzmir’in 5 ilçesinde kadın sığınma evi yok. Buca’daki geçici kadın sığınma evi ise gençlik merkezi yapmak için kapatıldı!

Çekmeköy'e kadın sığınma evi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Çekmeköy'de kadın sığınma evi yapılmasına ilişkin imar plan teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Meclisi'nin aralık ayı toplantısının 2. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

çinli kadının evi Haberi

çinli kadının evi

Yaklaşık 3 yıldır evini yıktırmama mücadelesi veren Wu Ping, dünyada 'inatçı Çinli' diye tanınmıştı. Yerli ve yabancı basının ilgi odağı olan inatçı Çinliden bir tane daha varmış. Ülkenin Ruian bölgesinde yaşayan Zheng Meiju adlı kadın, kendisine teklif edilen parayı beğenmeyince evinden çıkmadı. Böylelikle yapılması planlanan plaza projesi yanm kaldı. Meiju o kadar inatçı ki bu uğurda susuz ve elektriksiz yaşamayı kabullenmiş. Her gün elindeki kovalarla arkadaşının evinin yolunu tutarak, ihtiyacı olan suyu depoluyor. Gidip gelmesi toplamda yanm saati buluyor. Bunun yanı sıra vaktinin çoğunu da zaten o arkadaşının evinde geçiriyor. İmarcılar, bölgedeki yıkıma bir ay önce başlamışlardı. Ancak Meiju'nun evini satmaya ikna olmaması üzerine projeyle ilgili herhangi bir yol alamamışlardı. Meiju'nun evini daha ne kadar yıktırmayacağı merak...