28 / 04 / 2024

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.



Kadının kent yaşamı içinde aktif rol üstlenebilmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçiren  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, yeni projelere imza atacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daha önce açıkladığı 60 yatak kapasiteli ve içerisinde meslek atölyelerinin de yer alacağı “Kadın Barınma Evi” açılması kararı Belediye Meclisi' tarafından onaylandı.

YENİ MODEL BARINMA EVİ

Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliği tarafından açılması planlanan yeni model Kadın Barınma Evi, hem kadınların barınma ihtiyacını karşılayacak hem de meslek atölyeleri sayesinde meslek sahibi olmalarını destek sağlayacak.

Ankara'da yeni bir Barınma Evi modelini hayata geçirmesi planlanan Büyükşehir Belediyesi, Cam Atölyesi de kuracak. Atölye çalışmalarına katılacak olan kadınlar, meslek öğrenerek hem üretecek hem de kendi ekonomik özgürlüklerini kazanabilecek.

AİLE ODALARI OLACAK

Yeni açılacak Kadın Barınma Evi'nde bir ilk daha yapacak.

Mevcut Sığınma Evleri, 12 yaş üstü erkek çocukların anneleriyle beraber kalmasına izin vermezken, yeni açılacak Barınma Evi'nde bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor.

Barınma Evi içinde bulunan Aile Odaları ile 12 yaş üstü erkek çocuklar da anneleriyle beraber kalması planlanıyor.

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜÇLÜ YARINLAR

Başkan Yavaş’ın “güçlü kadınlar, güçlü yarınlar” anlayışıyla hayata geçirecek yeni Barınma Evi için İngiltere, Hollanda ve Danimarka’da yapılan modeller incelendi.

Kadınların her anlamda daha güçlü olduklarını göstermek amacıyla tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir çalıştay düzenlenecek. Katılımcı anlayışla yönergesi hazırlanacak Barınma Evi'nin 8 ay içinde tamamlanması planlanıyor.


Geri Dön