11 / 05 / 2024

Ankara Kadın Barınma Evi nerede

Ankara Kadın Barınma Evi nerede

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 

Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran şehirlerden biri olan Antalya’da öğrenciler barınma sorununa tepkili. Kentte, 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor. 

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Ulaş Aydın'dan barınma krizi açıklaması: Kamu eliyle dar gelirlilerin erişebileceği sosyal konutlar yapılmalı!

İzmir Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, barınma krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışları rakam rakam açıklayan Aydın, barınma sorununun çözümü için önerilerini de sıraladı...

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

Konut sektöründe barınma krizi 'baka' sorununa dönüşüyor!

Şehir Plancısı ve İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe barınma krizine yönelik araştırmasında konut krizinin ‘’beka’’ sorununa dönüştüğünü açıkladı.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Karmod'dan barınma krizi çözümüne "müstakil çelik ev" önerisi!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, son dönemlerde yaşanan barınma krizi için çelik evleri önerdi. İşte Çankaya'nın dikkat çeken açıklamaları...

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca 12 Haziran'da bitmesi beklenen başvuru süresi uzatıldı. İşte detaylar...

Ankara Kadın Barınma Evi nerede Haberi

Ankara Kadın Barınma Evi nerede

Kadının kent yaşamı içinde aktif rol üstlenebilmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni projelere imza atacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daha önce açıkladığı 60 yatak kapasiteli ve içerisinde meslek atölyelerinin de yer alacağı “Kadın Barınma Evi” açılması kararı Belediye Meclisi' tarafından onaylandı.

YENİ MODEL BARINMA EVİ

Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliği tarafından açılması planlanan yeni model Kadın Barınma Evi, hem kadınların barınma ihtiyacını karşılayacak hem de meslek atölyeleri sayesinde meslek sahibi olmalarını destek sağlayacak.

Ankara'da yeni bir Barınma Evi modelini hayata geçirmesi planlanan Büyükşehir Belediyesi, Cam Atölyesi de kuracak. Atölye çalışmalarına katılacak olan kadınlar, meslek öğrenerek hem üretecek hem de kendi ekonomik özgürlüklerini kazanabilecek.

AİLE ODALARI OLACAK

Yeni açılacak Kadın Barınma Evi'nde bir ilk daha...