11 / 10 / 2024

Barınma sorunu büyüyor! Üniversite öğrencileri en çok yüksek kiralardan şikayet ediyor!

Barınma sorunu büyüyor! Üniversite öğrencileri en çok yüksek kiralardan şikayet ediyor!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorunu giderek büyürken, üniversite öğrencileri de en çok yüksek kiralardan dert yanıyor. Öğrenciler, konut kiralarını ve mutfak masraflarını karşılayabilmek için ev arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor.




Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorunu giderek büyürken fahiş kiralar da pek çok vatandaşın belini büküyor.

Ege Postası’nda yer alan habere göre TR35 TV’den Muhabir Şilan Kocadağ, artış gösteren enflasyon oranlarının İzmir’deki üniversite öğrencilerini nasıl etkilediğini sordu. Öğrenciler, konut kiralarını ve mutfak masraflarını karşılayabilmek için ev arkadaşlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Barınma sorunu büyüyor! Üniversite öğrencileri en çok yüksek kiralardan şikayet ediyor!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Zamdan en çok etkilenen  yüzde 50,4 oranıyla öğrenci yurtları oldu. Bu grubu yüzde 45,27 ile üniversite eğitimi takip etti. Barınma sorununu halleden öğrenci bu sefer de diğer masrafları düşünmeye başladı.

 Ev, yurt ve market fiyatları her geçen gün giderek daha da artarken, çoğu il dışından gelen üniversite öğrencileri ailelerinin gönderdiği parayla geçinemediği için çalışmak zorunda kalıyor. 

Öğrenciler İzmir’de tek başına bir evde yaşamazken, ev kiralarını ve mutfak masraflarını karşılayabilmek için de ev arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor.

Barınma sorunu büyüyor! Üniversite öğrencileri en çok yüksek kiralardan şikayet ediyor!

YÜKSEK KİRALAR ÖĞRENCİLERİN BARINA TERCİHLERİNİ DE DEĞİŞTİRDİ

İzmir'de özellikle Bornova ve Buca'da üniversite öğrencilerine umut bağlayan gayrimenkul sektörünün Eylül ayıyla birlikte hareketlenmesi bekleniyordu. Fakat gündemden düşmeyen yüksek kiralar nedeniyle konut sahiplerinin evleri boş kaldı.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, ev tutamayan öğrenciler yurtları tercih ettiğini belirtti.

Ben Haber’den Çiğdem Özen imzalı habere göre  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Öğrenciler için ev kiraları çok yukarıda kalan rakamlar. O sebeple de pek çok ev tutulmadı. Genel olarak yurtlar ve özel yurtlar daha uygun, fiyatlı olduğu için oralar tercih edildi.”
 

Ev sahipleri aman dikkat! Avukatlar uyarıyor! Kira tespit davası açmadan önce ihtarı zamanında gönderin! 

Sur Yapı Tatil Evleri'nde 265 bin TL'ye tapu fırsatı! Bankasız, faizsiz peşinatsız 24 ay taksitle!

Ataşehir'in imar sorunu için 12 mahallede çalışmalar hızlandı! KİPTAŞ'la kentsel dönüşüm görüşülecek! 


Geri Dön