11 / 05 / 2024

cins değişkliği işlemleri 2014

cins değişkliği işlemleri 2014

Taşınmaz malların cinsinde değişiklik yapılması halinde, bu durumun tapu kütüğü üzerinde de değiştirilmesi gerekiyor. Peki tapu üzerinde cins değişikliği işlemi nasıl yapılır? İşte cins değişikliği işlemleri 2014...

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişkliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Battalgazi Mahallesi 381 Ada, 1 Parsel ve 382 Ada, 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar....

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Togg'da sıra bekleyenlere kötü haber! Planlar değişti

Türkiye'nin Otomobili Togg'un T10X modelinin fiyatlarına ilk zam yapıldı. Togg'dan yapılan açıklamada haziran ayında teslimatı planlanan ancak işlemleri tamamlanmayan araçların bu değişiklikten etkilenmeyeceği ifade edildi.

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi! Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat! Hemen bakın!

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi... Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat... Hemen siz de bir bakın...

Kamuda çalışanlar dikkat! Emeklilik işlemleri değişti

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelge ile kamuda çalışanların emeklilik işlemlerinde değişiklik yapıldı.

Maltepe Atışokulu Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli Maltepe İlçesi Atışokulu Mahallesi Muhtelif Parseller ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Çevre Düzeni Planı ve İmar Planı Değişkliği askıya çıkarıldı.

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

SGK duyurdu! O ödemelerde değişiklik yapılacak!

SGK tarafından, iş göremezlik ödeneği hesaplama işlemleri son 3 ay olarak belirlenirken, son yaşanan gelişmelerle birlikte hesaplama işlemlerinde değişikliğe gidildiği ve son 12 ayın hesaplanacağı ifade edildi.

Rize'de kamulaştırma işlemleri meclis gündeminde!

Rize ilinde Pazar caddesi bağlantı yolu projesi kapsamında yapılan kamulaştırma işlemleri meclis gündemine taşındı. Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

cins değişkliği işlemleri 2014 Haberi

cins değişkliği işlemleri 2014

Cins değişikliği işlemleri 2014!

Taşınmaz malların cinsinde değişiklik yapılması halinde, bu durumun tapu kütüğü üzerinde de değiştirilmesi gerekiyor. Cins tashihi olarak da ifade edilen cins değişikliği işlemi, gerekli belgelerin temin edilerek masrafların karşılanması halinde yapılabiliyor. Cins değişikliği tapu işlemleri şu şekilde sıralanıyor:


1. Gerekli belgelerin temin edilmesi

2. Tapu dairesine başvuru

3. Cins değişikliği masraflarının ödenmesi


Cins değişikliği işlemi için gerekenler:

- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu senedi,

- Gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Yapısız iken yapılı hale gelen gayrimenkulün cins değişikliği işleminde yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye/Valilik yazısı.

- Gayrimenkulün sahibinin veya hissedarlarının  bir adet vesikalık fotoğrafı.


Cins değişikliği masrafı

Taşınmazın yüzölçümü; 

1 ile 1000 m2 arasında olanlardan, 202,00 TL

1001 ile 3000 m2 arasında olanlardan, 286,00 TL döner sermaye ücreti tahsil...