22 / 07 / 2024

çırağan sarayı fotoğrafları

çırağan sarayı fotoğrafları

13 Kasım 1931 tarihli Akşam Gazetesi'nin haberine göre İstanbul'da sergi binası kullanmak için Çırağan Sarayı düşünülmüş. Sarayın tamiri ve sergiye tesis masrafını karşılamak içinde bir fikir üretilmiş

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Çırağan Sarayı'nın tapusu Beylikdüzü Belediyesi'nde!

Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi ve Meclis Başkanvekili Ömer Şatır ailesi ve kendisine dair bilinmeyenleri Gazetem İstanbul'a anlattı. Şatır, Çırağan Sarayı ile birlikte birçok önemli yerin tapusunun kendilerinde olduğunu söyledi.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

Çırağan Sarayı otel oluyor!

1945 yılında Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilerek istifade edilmesine karar verilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1945 yılında Çırağan Sarayı otel haline getirilecek!

1945 yılında Vali Lütfi Kırdar, Çırağan Sarayı'ndan ne şekilde istifade edilebileceğini tetkikat yapmak üzere Paul Bonatz'ı ve Sedat Hakkı Eldem'i görevlendirmiş ve sarayın tamir edilerek otel haline getirilerek istifade edilmesine karar verilmiş.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Viaport Venezia'dan son fotoğraflar!

Via Properties-Gürsoy Ortak Girişimi ile hayata geçirilen Viaport Venezia projesinde daire teslimleri başladı. İşte 82 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Viaport Venezia projesinden son fotoğraflar...

2004 yılında Maliye, Çırağan Sarayı'nı satacakmış!

2004 yılında Maliye, irtifak hakkı kiralanan ve üzerilerinde tesis inşa edilen taşınmazların satışına imkan tanımış. Değerinin 1 milyar dolar olduğu söylenen Çırağan Sarayı da dahil bir çok tesis rayiç bedel üzerinden satılacakmış.

Çırağan ve Kapadokya otelleri seçkin oteller listesinde!

ABD'li bir sitenin "en az bir kez konaklanması gereken oteller" listesinde, Kapadokya'da kayaların içine oyulmuş Gamirasu Cave Hotel ve Çırağan Sarayı Kempinski Otel'i yer aldı.

çırağan sarayı fotoğrafları Haberi

çırağan sarayı fotoğrafları

Şehirimizde beynelmilel bir sergi açılması etrafındaki tasavvur gittikçe  inkişaf ediyor. 

Milli iktisat ve tasarruf cemiyeti, ticaret odası beynelmilel serginin açılmasına karar vermişlerdir.

Bu karar sanayi erbabı tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.


Evvelce de yazdığımız gibi en mühim mesele serginin tesis masrafıdır. Bunun için hatıra yeni bir fikir gelmiştir.

Her sene beynelmilel sergi açmak için bir anonim şirket teşkil etmek... Bu şirket Çırağan sarayını, sergi binası haline koyacaktır. Diğer hisse senetlerinide Türkiye'deki her ticaret odasının, bütçesine göre satın alması kabildir. Serginin büyük kar temin edeceği düşünülüyor. Kalan hisse senetlerinin milli bankalar ve sanayi erbabı tarafından satın alınması ümit ediliyor.


Akşam Gazetesi 13 Teşrinievvel (Ekim) 1930 


Abdullah Kutalmış...