09 / 05 / 2024

Citroën BX yıldönümü

Citroën BX yıldönümü

Citroën'in 1982'de Eyfel Kulesi’nin altında görücüye çıkarttığı BX modeli, 40. yıl dönümünü kutluyor. 

Yıldırım Değirmenönü ve Karapınar'ın imar planı değişikliğine onay!

Yıldırım Belediyesi Haziran ayı 2. meclis oturumunda, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Bursa Yıldırım'ın 100 yıllık yatırım planı hazırlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Karapınar-Değirmenönü'nde modern bir kenti ortaya çıkaracak 100 yıllık bir plan hazırlandı. 239 hektarlık alanda 35 bin nüfusu kapsayan plan, akademik odalar tarafından da olumlu karşılandı.

Başbakan Yıldırım, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nı gezdi!

Yıldırım, Keçiören'de açılışını gerçekleştirdiği Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi. Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi.

Bursa Yıldırım'ın sokakları yenileniyor!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi alt ve üst yapısıyla yeni görünüme kavuşturmak için cadde ve sokaklarda başlattığı kilit parke, kaldırım ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Yıldırım Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

Yıldırım Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin başkanlığını yaptığı meclis toplantısında kentsel dönüşüm ve Yıldırım'ın vizyon projeleri görüşüldü.

Yıldırım'ın markalaşma süreci dönüşümle devam edecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Markalar Şehri Bursa paneline katılarak Yıldırım'ın geleceğine dair çalışmalarını paylaştı. Edebali, Yıldırım'ın marka değerinin geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projesi ile gerçekleşeceğini söyledi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün tapuları alındı!

Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için Mevlana ve Ulus mahallerindeki 14,6 hektarlık alanın tapularını aldıklarının müjdesini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bursa Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Bursa'da Meydan Gazetesi Köşe Yazarı Ercan Akyıldız bugünkü yazısında bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü ele aldı. İşte o yazı...

Bursa Yıldırım'ın vizyon projeleri görücüye çıktı!

14. Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, stantları ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yakından inceledi.

Bursa Yıldırım'da dönüşümde önemli adımlar atıldı!

Bursa Yıldırım'da yıllarca devam eden plansız ve hızlı göçün doğurduğu çarpık yapılaşmamanın biriktirdiği sorunların tek çözüm yolu olarak değerlendirilen kentsel dönüşüm alanında büyük adımlar atıldı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm şart!

Yıldırım'ın sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı, kentsel dönüşümün Yıldırım için gerekli olduğunu ifade etti.

Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesine Alemdar'da ev yapılacak!

Mardin Nusaybin'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesi için, yaşadıkları köyde ev yapılacak. Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, ailenin kirada yaşadığı evin kötü şartlarda olduğunu tespit ettiklerini anlattı.

Yıldırım'ın kaderini kentsel dönüşüm değiştirecek!

Gazete Bursa'nın köşe yazarlarından Muharrem Karabulut bugünkü yazısında Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte Muharrem Karabulut'un o yazısı..

Citroën BX yıldönümü Haberi

Citroën BX yıldönümü

Citroën'in 1982'de Eyfel Kulesi’nin altında görücüye çıkarttığı BX modeli 40. yılını kutluyor. 2022 yılı itibarıyla 40. yaş günü kutlanan BX’in, kullanıcıları ve koleksiyonerlerinin kalplerinde özel bir yeri bulunuyor. Citroën BX meraklıları, L’Aventure Citroën Derneği’nin öncülüğünde Aulnay-sous-Bois’deki Citroën Konservatuarı’nda buluştu.

Üstün aerodinami, yenilikçi malzemeler ve Groupe PSA döneminin ilk aracı

1978'de “XB” kod adı altında başlayan Citroën BX projesinin özellikleri 1979 yılının ayında tamamlandı. Geleceğe ışık tutan BX projesinin ana hedefi; yenilikçiliğe vurgu yapan modern ve sıra dışı bir araç şeklinde ün yapmasıydı. BX, iyi hızlanma ve düşük yakıt tüketimi değerlerini sağlamak için küçük hacimli ve enlemesine konumlandırılan motora sahip bir araçtı. O dönem tüm üst sınıf Citroën otomobillerinde olduğu gibi, BX de konfor ve kusursuz yol tutuşu sağlayan hidropnomatik süspansiyon...