04 / 05 / 2024

Çocuk evi sayısı

Çocuk evi sayısı

Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların ev ortamına yakın koşullarda yaşaması, sosyal yaşamın içinde yer alması, sorumluluk sahibi olması amacıyla hayata geçirilen çocuk evlerinin sayısı artıyor. Çocuk evi sayısı yıl sonunda bine çıkacak...

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

Kayseri Engelsiz Çocuk Evi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Mimarsinan Parkı içerisinde hayata geçirilen Engelsiz Çocuk Evi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa sürede hizmete açılacağını müjdeledi.

Almanya'da evi olmayanların sayısı yüzde 150 arttı!

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, kalacak evi olmayanların sayısının son üç yılda yüzde 150 oranında arttığı belirlendi.

Yıldırım'daki park sayısı 342'ye yükseldi!

Yıldırım Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu bir yıl içinde yeni açılan yeni parklar ile Yıldırım’daki çocuk oyun parkı sayısı 261’e, dinlenme parkı sayısı da 81’e yükseldi.

Çilek Mobilya Anadolu'daki mağaza sayısını 30'a çıkardı!

Türkiye’nin en beğenilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, Yozgat’ta açtığı yeni mağazasıyla, İç Anadolu bölgesindeki mağaza sayısını 30’a çıkardı.

Çilek Mobilya Hindistan'daki mağaza sayısını 10'a çıkardı!

Tematik ürünleriyle Türkiye’nin ilk bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, uluslararası pazarda da büyümesini sürdürüyor. Hindistanlı miniklerin beğenisini kazanan Çilek, gördüğü yoğun ilgi karşısında Hindistan’daki mağaza sayısını 10’a çıkardı.

Bayraklı Belediyesi parkların sayısını artırıyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçenin yeşilendirilmesine yönelik yaptığı çalışmalarla bu güne kadar 1 milyon 266 bin 361 metrekareye ulaştı. Belediye parkların, çocuk oyun alanlarının sayısını artırırken bir yandan da ağaçlandırma yapıyor.

Çocuk evi sayısı yıl sonunda bine çıkacak!

Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların ev ortamına yakın koşullarda yaşaması, sosyal yaşamın içinde yer alması, sorumluluk sahibi olması amacıyla hayata geçirilen çocuk evlerinin sayısı artıyor. Çocuk evi sayısı yıl sonunda bine çıkacak...

İnşaat gözde sektör: Kurulan şirket sayısı 3 yılda yüzde 95,2 arttı!

İnşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan şirket sayısı son 3 yılda yaklaşık yüzde 95,2 arttı. Büyümenin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yıldızı parlamaya devam ediyor

DASK: Türkiye'deki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6 milyona yükselecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, ''Türkiye'deki zorunlu deprem sigortalı konut sayısı da 6 milyona yükselecek'' dedi

Çocuk evi sayısı Haberi

Çocuk evi sayısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, "2013 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu"nda, yılın ilk yarısında, korunmaya ve bakıma muhtaç çocuklara yönelik hizmetler değerlendirildi.  


Söz konusu hizmetin kuruluş ağırlıklı modelden aile yanında bakım ağırlıklı modele dönüştürülmesini  öncelikli hedefler arasına alan Bakanlık, politikasını, korunmaya muhtaç çocukların kuruluş bakımına alınmadan aile odaklı hizmet modelinden yararlanması, kuruluş bakımındaki çocukların ise öncelikle aile yanına döndürülmesi, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetinden yararlanması, aile odaklı hizmet modellerinden yararlandırılamayan çocukların da çocuk evine yerleştirilmesi olarak şekillendirdi.


Bu çerçevede önümüzdeki yalın sonuna kadar kuruluş hizmetinin sonlandırılmasını hedefleyen Bakanlık, aile odaklı modellere geçemeyen çocuklar için "sevgi evi" ve "çocuk evi" modelleri üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. 


Çocukların ev ortamında yetiştirilmesini amaçlayan, en fazla 30-60 çocuk kapasiteli, ev tipine uygun, her birimde...