27 / 04 / 2024

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.



Ev hanımlarına emeklilik için hükümet atağa kalktı. Çalışma hayatında olmayan milyonlarca kadının yaşlılığında emekli olup geleceğini teminat altına alabilmesi için harekete geçiliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara seçim vaadi olan düzenleme ile ilgili çalışmalar bir süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılıyordu. Çalışmalarda sona yaklaşılırken düzenlemenin detayları merak ediliyor. Bakan Vedat Işıkhan, konu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında daha önce açıklamalarda bulunmuş, düzenlemede prim desteği ve yaşın düşürülmesi gibi emekliliği kolaylaştıracak adımları açıklamıştı.

5 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK
Ev hanımlarına emeklilik için çalışmaların başladı ancak düzenleme ile ilgili kalıcı değişiklikler üzerinde çalışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce katıldığı bir canlı yayında ev hanımları ile ilgili emeklilik ile ilgili düzenlemenin 5 yıllık dönem içinde hayata geçireceklerini söylemişti.

ÖDEYEMEYENE PRİM DESTEĞİ VERİLECEK
Kadınların emekliliği ile ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte şartlarda pek çok iyileştirme de gelecek. Cumhurbaşkanının seçim müjdesi olarak açıkladığı düzenleme ile ev hanımlarına primlerini ödemeleri için devlet tarafından prim desteği de verilecek. Bakan Işıkhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada prim desteği ile ilgili, “İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek" açıklamalarını yapmıştı.

DEVLET EV HANIMLARININ PRİMİNİ ÜSTLENECEK
Hükümetin üzerinde çalıştığı Aile Koruma Kalkanı programı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak. Çalışmayan ev kadınlarına da isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek.

Ev hanımlarına yıpranma da gelmesi bekleniyor. Düzenleme ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlar artık sigortası olmasa dahi emekli olabilecek.

EMEKLİLİK YAŞI ÇOCUK SAYISINA GÖRE BELİRLENECEK
Aile desteği sigortası ile ev hanımlarının emeklilik yaşı çocuk sayısına göre aşağı çekilebilecek. Devlet tarafından verilecek yıllık prim desteğinin ise 12.805 TL’yi bulması bekleniyor.

Emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre düşürülebilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön