30 / 04 / 2024

çocuk köyü

çocuk köyü

Korunma ihtiyacındaki çocuklara yeni bir hayat veren Koruncuk Vakfı, Bolluca'dan sonra İzmir'e de çocuk köyü kuruyor. Genel Müdür Güveniş, "İzmir'i 8.2 milyon liraya inşa edeceğiz" diyor

Muhteşem Yüzyıl ekibi, Meral Okal anısına kurulacak köy için 800 bin TL topladı!

Muhteşem Yüzyıl'ın çekildiği sette Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yardım gecesi düzenlendi. Gece, Meral Okay anısına yapılacak yeni çocuk köyü projesi için yardım toplamak amacıyla düzenlendi ve 800 bin TL gelir elde edildi

Muhteşem Yüzyıl ekibi, Meral Okay'ın adını kurulacak çocuk köyünde yaşatacak!

Muhteşem Yüzyıl ekibi, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’yla işbirliğini daha da ileriye taşıyor

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

Mehmet Özhaseki: Çocuk köyü projesi beni heyecanlandırıyor!

Canlı yayında soruları yanıtlayan Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, endisini en çok heyecanlandıran projenin “Çocukköy” olduğunu söyledi...

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bornova Karaçam Köyü’nde çocuk köyü hayata geçirecek. Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek.

Köprübaşı Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ilçe ziyaretinde Avukat Özcan Akçiçek Parkı ve Köprübaşı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’ni hizmete açtı.

Kadıköy Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak Çocuk Kültür Merkezini hizmete açtı. Çocuklar sömestri tatili boyunca Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek onlarca etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Gaziantep Çocuk Kütüphanesi açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik Türkiye’nin ilk uygulamalı “Çocuk kütüphanesi” açılıyor.

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Şanlıurfa Çocuk Kütüphanesi açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için Turgut Özal Parkı'nda hizmete sunduğu çocuk kütüphanesinin ardından bu kez Eyyüp Peygamber Parkında inşa ettiği Çocuk Kütüphanesini törenle hizmete açtı.

Şanlıurfa'daki çocuk kütüphanesi açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüp Peygamber makamının bulunduğu alanın karşısında yapımını tamamladığı çocuk kütüphanesinin açılışını kısa bir süre sonra gerçekleştirecek.

Manisa'ya 7 Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği önem ile birlikte çocukların gelişimlerine ve eğitimlerine, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri ile destek veriyor.

Manisa Gölmarmara Çocuk Kültür Merkezi tamamlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesi Gazi Ali Aydın Parkı içerinde yapımını tamamladığı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde peyzaj çalışmasına başladı.

Antalya Çaybaşı'ya çocuk köyü geliyor!

Muratpaşa Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'nde 16 bin metrekare büyüklüğündeki alanda inşaatına başlanan Çocuk Köyü yapılıyor. Parkın inşaatının devam ettiğini kaydeden Başkan Uysal, önümüzdeki Ağustos ayında açılışını yapmayı istediklerini belirtti.

çocuk köyü Haberi

çocuk köyü

Yaklaşık 40 yıl önce bir grup duyarlı aydın, devlet koruması altındaki çocuklara destek olmak için yola çıkıp, yüzlerce insana kocaman bir dünya kurdu. Amaç kimsesiz ya da terkedilmiş değil, hangi sebeple olursa olsun korunma ihtiyacında olan çocuklara bir yuva vermekti. Koruncuk Vakfı, en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. 2015'te 6.5 milyon liraya ulaşan vakfın bütçesinin önemli bir kısmı, ünü ülke sınırlarını aşan Bolluca Çocuk Köyü'ndeki çocukların bakım ve eğitimine gidiyor. 


320 ÇOCUĞA DOKUNDU 

Devletle imzalanan protokolle Sosyal Hizmetler'den kendilerine çocuklar gönderildiğini anlatan Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Ayşe Güveniş, "0-6 yaş arası çocukları alıyoruz. Genellikle kardeşleri ayırmamaya özen gösteriyoruz. Şu anda 128 çocuğumuz var ve yüzde 74'ü ilkokul, üniversite düzeyinde eğitim hayatını sürdürüyor" diyor. Küçük yaşlarda aldıkları çocukları 25 yaşına kadar takip ettiklerini...