22 / 05 / 2024

Çocuk mallarının kısmen sarfı

Çocuk mallarının kısmen sarfı

Çocuk mallarının sarfına ilişkin tasarrufî işlemlerde hakim izni alınması zorunlu oluyor. Ana ve baba, kusurları sebebiyle velâyetleri kaldırılmadıkça, çocuğun mallarını kullanabilirler. İşte Çocuk malları kanunu esasları..

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Çocuk altın künye fiyatları ne kadar? Çocuk altın künye fiyatları kaç TL? Atasay 27 Ocak 2023 fiyat listesi

Çocuklar için en değerli hediyeler arasında yer alan çocuk altın künye fiyatları merak ediliyor. Hem kız hem de erkek çocuklar için olan bu künyelerin fiyatları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. İşte Atasay 27 Ocak 2023 fiyat listesi.

Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak?

Çocuk destek parasından yararlanan vatandaşlar aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merakla takip ediliyor. Peki, Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak? İşte detaylar...

Çocuk altın bilekliklerde yüzde 25 indirim! Büyük fırsat başladı! 29 Kasım 2022 Sembolgold fiyat listesi

Bebeklere en çok yakışan takılar arasında yer alan altın çocuk bileklik fiyatlarını araştırıyor. Sembolgold'ta çocuk altın bilekliklerde yüzde 25 indirim başladı. Peki çocuk altın bileklik fiyatı ne kadar? İşte 29 Kasım 2022 Sembolgold fiyat listesi.

Çocuk altın küpe modellerinde yüzde 55 indirim! Çılgın kampanya! Gülaylar altın 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Gülaylar altında tüm çocuk altın küpe modellerinde yüzde 55 indirim fırsatı başladı. Çılgın kampanya niteliğinde olan bu küpeler çok uygun fiyata satılıyor. Peki çocuk altın küpe fiyatları ne kadar? Çocuk altın küpe fiyatları kaç TL? İşte Gülaylar altın 17 Ekim 2022 fiyat listesi.

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

AND Çocuk Tribünü ile küçüklerden büyük destek!

Anadolu Efes Spor Kulübü resmi partneri AND Gayrimenkul’ün çocuklara basketbolu sevdirmek ve onları sporla tanıştırmak misyonu ile hayata geçirdiği “AND Çocuk Tribünü” Anadolu Efes-Olympiacos maçında kapılarını bir kez daha çocuk misafirlerine açtı.

Anıtkabir'de çocuk parkının ne işi var?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan bugün köşesinde "Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı"yla ilgili bir yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Tokay Zile'de inşaat şirketine satılan çocuk parkının resmini çekmek yasak!

Tokat’ın Zile ilçesinde mahallelilerin itirazlarına rağmen inşaat yapılmak üzere satılan ve hafriyat işlemine başlanan çocuk parkının etrafında adeta sıkıyönetim ilan edildi.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Çocuk mallarının kısmen sarfı Haberi

Çocuk mallarının kısmen sarfı

Çocuk malları kanunu!

Türk Medeni Kanunu'nun 327 ve 356 ncı maddeleri uyarınca çocuk mallarının sarfına ilişkin tasarrufî işlemlerde hakim izni alınmasının zorunlu olması ve velayet hakkını kullananlar tarafından yapılacak işlemin Türk Medeni Kanunu'nun 327 ve 356 ncı maddelerindeki amaca ilişkin olup olmadığı hususunun, ancak ilgililer tarafından bilinebilecek bir durum olması nedeniyle, işlem anında bu durumun resmi senet üzerinde belirtilmesi gerekiyor.


Buna karşın, Tapu müdürlüğünde işlem gerçekleştiren vekil tarafından yapılacak velayeten satış işleminin, Türk Medeni Kanunu'nun 327 ve 356 ncı maddelerindeki amaca ilişkin olmadığının vekil tarafından resmi senet üzerinde belirtilmesi durumunda, velayeten düzenlenen vekaletnamelerde belirtilen ifadenin aranmasına gerek bulunmuyor. Çocuk malları kanunu aşağıda yer alıyor.


ÇOCUK MALLARI KANUNU (Medeni Kanun)

A. Yönetim

I. Genel olarak

MADDE 352.- Ana ve baba, velâyetleri devam ettiği sürece çocuğun mallarını...