27 / 04 / 2024

çocuk müzesi

çocuk müzesi

Ankara'daki Kartaltepe Kent Park projesinin içerisine 3 bin metrekare alanda kurulacak ilk çocuk müzesi için Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi arasında protokol imzalandı...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Evrensel Çocuk Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın vizyon projeleri arasında yer alan ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün yapımında sona yaklaşıldı.

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi'nde sona gelindi!

Karşıyaka Belediyesi'nin hayata geçirdiği Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün inşaatında sona gelindi.

Yenimahalle Evrensel Değerler Çocuk Müzesi açılıyor!

Yenimahalle Belediyesi'nin ilçede hayata geçirdiği Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılıyor.

Malatya Oyuncak Müzesi açıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, bölgesinde bir ilk projeyi daha hayata geçirdi. “Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi” artık çocukların yeni mekanı olacak.

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın temeli atılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.

Ankara Yenimahalle'ye Çocuk Müzesi inşa ediliyor!

Her geçen gün yeni bir projeye imza atan Yenimahalle Belediyesi, inşaatına başladığı "Evrensel Değerler Çocuk Müzesi" için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Malatya'ya Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bir ilk daha hayata geçiriliyor. Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan biri “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak düzenleniyor.

Malatya Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bir ilk hayata geçiriliyor. Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan biri “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak düzenleniyor.

Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi Ankara'da açılacak!

Mamak Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında yapımı devam eden Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi’nde sona gelindi...

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda planlama çalışmaları devam ediyor. Henüz başlanmayan Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması projesinin tamamlanma tarihi de belirlenmedi.

Atatürk Köşkü'nde çocuk müzesi açıldı!

Yalova’da restore edilen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisi içerisindeki Atatürk Köşkü, düzenlenen törenle ’Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak açıldı. TİGEM’den 10 yıllığına İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen müzenin açılış kurdelesini çocuklar kesti.

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi açıldı!

Başkentin, sözlü kültürü, gelenekleri, çocuk oyunları, sözlü anlatıları, muhabbet meclislerin, geleneksel sanatlar ve daha pek çok kültürel unsurun yer aldığı "Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi" açıldı.

çocuk müzesi Haberi

çocuk müzesi

    Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, törendeki konuşmasında, üniversitelerle yerel yönetimlerin işbirliğini önemsediklerini belirterek, üniversitelerin bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra toplumu bilinçlendirme anlamında önemli işlevlerinin de bulunduğunu söyledi. 

     Türkiye'de ilk çocuk müzesini, Mamak'ta Kartaltepe Kentpark Projesi'nin içerisinde, yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda kuracaklarını anlatan Akgül, şunları kaydetti: 

     ''Şehirlerimizin ve şehirlilik bilincinin başlangıcının çocuklarla olacağına inanıyoruz. Şehirler, çocuklarımızı gözardı etmeden, özellikle onlara uygun bir şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Şehirlilik bilincinin de çocuklardan başlaması gerekiyor. Bu müze projemizle çocuklarımız yaşadığı o süreçleri, belli bir yaşa geldikten sonra da görme ve uygulama şansını bulmuş olacaklar. 

     Anne babalarıyla büyükbaba ve büyükanneleriyle gelecekleri, vakit geçirebilecekleri, çocukluklarını fiili olarak yaşayabilecekleri bir alan olacak.'' 

     Akgül, müzenin Temmuz ayında kapılarını...