02 / 05 / 2024

çocuk yataklarında denetim var mı

çocuk yataklarında denetim var mı

Türkiye ’de çocuk yataklarının denetlenmediğini söyleyen BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter, “ Firmalar atıl ürünlerden çocuk yatağı üretiyor. Hiçbir kontrol yapılmıyor ” diye konuştu.

Eğitim Bakanlığı’ndan kararlı adım: 2000’e yakın merdiven altı kurs kapatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), izinsiz ve yasal olmayan şekilde faaliyet gösteren toplam 1.825 kurs hakkında denetim ve kapatma işlemleri başlatma kararı aldı. Yasal izni olmadan faaliyet gösteren bu yerlere hem mühürleme işlemi uygulanacak hem de işletme sahiplerine idari para cezası kesilecek. 

Almanya’dan Türkiye’deki annelere çocuk başı ayda 85 ile 251 Euro arasında maaş bağlanıyor! Detaylar tek tek açıklandı! 

Almanya tarafından, ülkesinde çocuk yapmış olan ve Türkiye’ye yerleşenlere, 'çocuk başı ayda 85 ile 251 euro' arasında değişen rakamlarda maaş bağlanıyor. İşte detaylar...

Uğursuz gökdelen! 

Maslak'ta 20 yıldır natamam durumda kalan ve şimdi yeni bir şirket tarafından inşa edilen gökdelende 7. kattan asansör boşluğuna düşen temizlik işçisi yaşamını yitirdi. Aynı gökdelende, 2012 yılında denetim yapan İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk de merdiven boşluğuna düşmüştü.

BluTV’den çocuklara çifte bayram sürprizi! 23 Nisan'da ücretsiz olacak!

BluTV’den çocuklara iki farklı bayram sürprizi birden geldi. BluTV Kids, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları unutmadı ve onları mutlu edecek bir sürprize imza attı.

Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

Devlet tarafından çocuklu ailelere destek sağlanıyor. Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Çocuklu ailelere devlet desteği veriliyor. Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ödemesi yapılıyor. e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

e-Devlet'e başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapıyor. e-Devlet'te başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına yardım ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına destek ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

e-Devlet'ten başvuranlar anında alıyor! Çocuk desteğine zam geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere çocuk yardımı ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvuranlar anında alıyor! Çocuk desteğine zam geldi mi? Hemen siz de bakın!

Çocuk parası Şubat 2023 kaç lira oldu? e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen şartlara bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için çocuk desteğinde bulunuyor. Çocuk parası Şubat 2023 kaç lira oldu? e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen şartlara bakın!

çocuk yataklarında denetim var mı Haberi

çocuk yataklarında denetim var mı


Türkiye’de çocuk yataklarının denetlenmediğini söyleyen BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter, “Firmalar atıl ürünlerden çocuk yatağı üretiyor. Hiçbir kontrol yapılmıyor” diye konuştu. Yaşlılar ve çocuklar için içinde sensör bulunan kumaş üzerinde çalıştıklarını anlatan İlter, “Çocuğun ateşi yükseldiği zaman anneler sabaha kadar uyumaz. TÜBİTAK’la birlikte ateş yükseldiği zaman alarm veren yataklar üreteceğiz” dedi.


Türkiye’den ilk ihracatını Tanzanya’ya yapan İlter, 2008-2012 arasında en hızlı büyüyen ilk 20 firma arasına girdiklerini belirtti. Türkiye’de üretilen çocuk yataklarının denetlenmediğini ileri süren İlter, “Fabrika atıllarından çocuk yatağı yapıyorlar. Bunun bir kriteri yok, bakanlıklar kontrol etmiyor. Atıl siyah keçeden bebek yatağı yapılıyor. Yatakta kullanılan sağlığa zararlı maddelerle ilgili hiç denetim yapılmıyor” dedi. Dünyada bilinen Türk markası yaratmak istediklerini dile getiren İlter, İspanya kraliyet ailesine Kayseri’den yatak gönderdiklerini...