28 / 04 / 2024

Uğursuz gökdelen! 

Uğursuz gökdelen! 

Maslak'ta 20 yıldır natamam durumda kalan ve şimdi yeni bir şirket tarafından inşa edilen gökdelende 7. kattan asansör boşluğuna düşen temizlik işçisi yaşamını yitirdi. Aynı gökdelende, 2012 yılında denetim yapan İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk de merdiven boşluğuna düşmüştü.



Hattat Grubu, 2003'te “İstanbul’un Eyfel Kulesi’ni yapıyoruz” sloganı ile Maslak'ta yer alan Diamond of İstanbul projesini tanıttı. Geçtiğimiz Ekim ayında Hattat Holding’e ait Maslak’ta bulunan ve inşaatı yarım kalan Diamond of İstanbul projesinin bir başka şirket tarafından bazı değişiklikler yapılarak tamamlanacağı açıklandı. 

Uğursuz gökdelen! 

2012 yılında, dönemin İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk, aynı gökdelenin inşaatında denetim yaptığı sırada dengesini kaybederek merpenden boşluğa düşmüştü. Kaldırıldığı Acıbadem Maslak Hastanesi'nde yapılan kontrollerde beyin damarlarında kanama olduğu belirlenen Adem Baştürk'ün, 4 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdiği ifade edilmişti. 

Söz konusu projesinin inşaatında ikinci bir felaket daha yaşandı. Geçtiğimiz perşembe günü, 40 katlı gökdelenin inşaatında çalışan temizlik işçisi, 7. kattan asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön