13 / 05 / 2024

Uğursuz gökdelen! 

Uğursuz gökdelen! 

Maslak'ta 20 yıldır natamam durumda kalan ve şimdi yeni bir şirket tarafından inşa edilen gökdelende 7. kattan asansör boşluğuna düşen temizlik işçisi yaşamını yitirdi. Aynı gökdelende, 2012 yılında denetim yapan İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk de merdiven boşluğuna düşmüştü.



Hattat Holding tarafından inşa edilecek Diamond of İstanbul isimli gökdelende, 3 blokta 380 odalı otel, 90 rezidans, 57 bin 90 metrekarelik AVM, 578 ofis ile 1.400 araç kapasiteli otopark yer alıyordu. 

2003'te inşaatına başlanan projeye 6 yıl süreyle çivi bile çakılmamışken, Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün 2016 yılındaki talebiyle 235 metre olarak planlanan yükseklik 191 metreye düşürüldü. Bunun ardından, 2017 yılında İBB Meclisi, Maslak’taki Diamond of İstanbul projesine onay vermeyerek emsal artışına sınırlama getirdi. 

2020 yılında ise yine İBB, gökdelen için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına “yapılaşma değerleri çelişkili” iddiasını gündeme getirerek itiraz etti. Ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hattat grubunun yarım kalan Ayazağa’daki mühürlü gökdelenlerinin önünü açmak için hazırladığı ileri sürülen imar planında, değişikliğe gidilerek 45 olan kat yükseklik, 40 kat şeklinde düzenlendi. 

Tüm bunların ardından, geçtiğimiz Ekim ayında başka bir şirket tarafından projenin tamamlanacağı bildirildi. 

Söz konusu orojede 1+1'den 3+1'e kadar değişen fonksiyonel konut tiplerine yer verileceği ve inşaatı tamamlandığında gökdelenin 40 kat yüksekliğe ve 171 metre uzunluğa ulaşacağı belirtildi. 

Kozan Villaları teslimler 30 Eylül'de! 

Next Level İstanbul'da ön satışlar başladı! Yeni proje! 

Valentium Ispartakule ön talep topluyor! Yeni proje! 


Geri Dön