25 / 05 / 2024

Columbia Üniversitesi Kent laboratuvarı

Columbia Üniversitesi Kent laboratuvarı

Önde gelen üniversiteler arasında yer alan ve dünyada ilk 'Tarihi Koruma Kürsüsü' açan Columbia Üniversitesi, İstanbul'da kentin geleceği ile ilgili araştırma projeleri ve fikirler üreten 'Kent laboratuvarı' kurdu...

Ankara Başkent Üniversitesi Akademik Personel Alımı yapacağını duyurdu! Bu kadroları kaçırmayın!

Ankara Başkent Üniversitesi Akademik Personel Alımı yapacağını açıkladı. Birçok alanda kadro açan üniversitenin ilanı akademisyenler ve akademisyen adayları tarafından ilgi görüyor. İşte detaylar…

İstanbul Kent Üniversitesi akademik personel alıyor! Geç kalmayın!

İstanbul Kent Üniversitesinde Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi istihdam edileceği belirtildi. İşte o kadrolar…

İstanbul Kent Üniversitesi 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alıyor! 27 Ocak 2023 son tarih!

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 27 Ocak 2023. İşte detaylar…

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Özbekistan'da şube açacak!

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Özbekistan Taşkent'te şube açacak

Silivri'ye Başkent Üniversitesi müjdesi!

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile görüşen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkent Üniversitesi’nin Silivri’ye Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi kurması konusunda görüş birliğine vardı.

Eskişehir Tepebaşı'nda Kent Enstitüsü kurulacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, yüzbinlerce insanın yararlanacağı Kent Enstitüsü kuracak. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan modüllerle uzaktan eğitim modeliyle eğitim verileceğini açıkladı.

Kent Buca 2 Evleri görücüye çıktı!

İzmir'in inşaat sektöründe parlayan yıldızlarından Ervanlar İnşaat. Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü yakınlarında hayata geçirdiği "Kent Buca 2" projesini tanıttı.

Bartın Üniversitesi'nde kentsel tasarım konuşuldu!

Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Kent Mekânında Kamusal Alanlar ve Kent Tasarım” konulu panel düzenlendi.

İstanbul Kent Üniversitesi 2017'de açılacak!

6745 nolu kanun ile kurulan İstanbul Kent Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak.

Başkent OSB Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu açılıyor!

Başkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB), sanayicilerin ihtiyaç duyduğu teknik insan gücü yetiştirmek üzere eğitim kurumları açıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi kuruldu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile 4 yeni üniversite kurulması kararı alındı. Bu üniversiteler arasında İstanbul Kent Üniversitesi de yer alıyor..

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu otoparkı yenilendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt çalışmaları son hızla devam ediyor. Kent genelinde başlayan çalışmalar kapsamında Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu otoparkı sıcak asfalt ile kaplandı.

Balıkesir Bandırma'da tarihi evler restore ediliyor!

Bandırma ilçesine bağlı Edincik Mahallesi'ndeki tarihi evler yeniden restore ediliyor. Restorasyon, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kent Mimarisi Bölümü tarafından gerçekleştirilecek.

Columbia Üniversitesi Kent laboratuvarı Haberi

Columbia Üniversitesi Kent laboratuvarı



Columbia Üniversitesi, İstanbul'da kentin geleceği ile ilgili araştırma projeleri ve fikirler üreten laboratuvar kurdu.



Önde gelen üniversiteler arasında yer alan ve dünyada ilk 'Tarihi Koruma Kürsüsü' açan Columbia Üniversitesi, İstanbul'da 'Kent laboratuvarı' kurdu. Borusan Holding'in sponsor olduğu proje, kentin bugününe dair sorunlarını tanımlayıp, çözümüne yönelik fikirler üretilmesi için zemin hazırlayacak. Borusan, bu laboratuvar için Salı Pazarı'nda, gruba ait iki şirketin genel müdürlüğünün bulunduğu binasının önemli bir bölümünü Columbia Üniversitesi'ne (Stüdyo X) tahsis etti. Böylece Columbia Üniversitesi'nin New York, Amman, Bombay, Pekin, Rio de Janerio ve Tokyo'daki Studio-XTerine, ağı tamamlayan son merkez olarak İstanbul da eklenmiş oldu. Stüdyo, Doğuş Grubu'nun yapımını ve işletmesini üstlendiği Karaköy'de Galataport olarak bilinen projenin hemen yanında hizmete girdi. 

Tesadüfen gelişen proje Bu projenin mimarları Borusan Holding CEO'su...