04 / 05 / 2024

Çomar Barajında dip temizliği yapılacak

Çomar Barajında dip temizliği yapılacak

Çorum’un yıllardır içme suyu ihtiyacını karşılayan Çomar Barajı’nda yapılacak olan dip temizliği ile kullanım süresi 13 yıl daha uzayacak. Barajda, Haliç’te yapılan çalışmanın benzeri yapılacak.

O marketten 40'lı tuvalet kağıdında görülmemiş kampanya! Bitmeden hemen yetişin

Tuvalet kağıdına çılgın indirim Tarım Kredi Market'ten yapıldı. Tuvalet kağıdında uygulanan tarife ile fiyatını aşağılara çekti. İşte tuvalet kağıdında dip fiyat kampanyası uygulayan o market ve indirimin ayrıntıları.

A101 bombayı patlattı! Ayçiçek yağı fiyatında dip seviye geldi

Ayçiçek yağı ücretlerinde meydana gelen zamlı aşama akabinde A101 market zincirinden ayçiçek yağına bomba indirim yapıldı. 5 litre ayçiçek yağının satış ücreti adeta dip yaptı. İşte indirime ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nda yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı!

Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın inşaatında yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Yusufeli Barajı'nın şantiyesinde 4 bin 500 işçiye yaşam alanı hazırlandı!

Artvin Yusufeli Barajı’nda, çalışmalar hızla sürüyor. Koronavirüs salgını önlemlerinin en üst seviyede uygulandığı şantiyeye giriş çıkışlar kapatılırken, 4 bin 500 işçinin konaklaması için yaşam alanları hazırlandı...

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Çomar Barajında dip temizliği yapılacak Haberi

Çomar Barajında dip temizliği yapılacak

Çorum’un yıllardır içme suyu ihtiyacını karşılayan Çomar Barajı’nda yapılacak olan dip temizliği ile kullanım süresi 13 yıl daha uzayacak.


Çorum’da su sıkıntısı yaşanmaması için yeni içmesuyu kaynakları bulmanın yanında mevcut kaynakların rehabilitesi için de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “1977 yılında tamamlanan ve hizmete sunulan Çomar Barajı 37 yıldan beri şehrimize hizmet veriyor. Çomar Barajı’nı tekrar içmesuyu barajı haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Baraj güvenliği de dikkate alınarak 200.000 m3 rüsubatın temizlenmesini hedefleniyoruz. Yapılan çalışmalarla birlikte barajın ömrü de 13 yıl daha uzamış olacak” dedi.


Çomar barajında yapılacak olan rüsubat çalışmaları hakkında bilgeler veren Başkan Külcü, baraj dibinden çıkarılacak çamurun kurumaya bırakılacağını, daha sonra ise çıkan malzemenin yapılacak analizler sonucunda ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılacağını vurguladı. Çalışmaların, makinelerin sağlıklı çalışabilmesi...