29 / 04 / 2024

Çömlekköy Barajı edirne projesi

Çömlekköy Barajı edirne projesi

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapımı planlanan Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Büyük Edirne Öğrenci Yurdu İşletmeciliği Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Büyük Edirne Öğrenci Yurdu İşletmeciliği Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aslan Ali Baş ve Metin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımına başlanan Kuzuköy Barajı'nın inşaatında sona gelindi. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Edirne Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapımı planlanan Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Hocaköy Barajı inşaatının durma nedeni mecliste!

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Hocaköy Barajı inşaatının durma nedeni ve bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

Alanya Yeniköy Barajı'nda inşaat sürüyor!

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde inşa edilen Yeniköy Barajı’nda yüzde 46 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı'nda sona gelindi!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan'da Gölsu Projesi kapsamında inşa edilen Kemah Tuzlaköy Barajı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Balıkesir Reşitköy Barajı ihalesi 19 Ocak'ta!

Burhaniye Reşitköy Barajı ihale tarihi 19 Ocak 2017 Perşembe günü olarak belirlendi. Resmi olarak yayınlanan ilan da, açık ihale usulü ile yapılacağı belirtilen “Balıkesir Reşitköy Göleti İnşaatı” sözleşme yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde yer teslimi yapılarak 1450 gün içerisinde bitirilecek.

Çömlekköy Barajı edirne projesi Haberi

Çömlekköy Barajı edirne projesi

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapımı planlanan Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çakırlar, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Baltacı, ''Edirne ili Lalapaşa ilçesine yapılması düşünülen Çömlekköy Barajı proje çalışmaları 2014 yılında, sulama proje işleri ise 2014 yılının son çeyreğinde başlamış olup Çömlekköy sulama proje çalışmaları 01.06.2018 tarihinde tamamlanmıştır. Çömlekköy barajını ihale edilmesinden sonra ise sulama işinin ihalesi edileceği bilgimiz dahilindedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'ın soruları:
1- 2019 yılı yatırım programında bulunan ve yapım işi ihalesinin aradan geçen bu kadar  zaman olmasına rağmen yapılmamasının sebebi nedir? 
2- Çömlekköy Barajının yatırım programından çıkartıldığı doğru mudur? 
3- Çömlekköy Barajı yatırım programından çıkartılmış ise sebebi ödenek yetersizliği ...