28 / 04 / 2024

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.



Balıkesir Burhaniye'de Reşitköy Barajı inşaatı devam ederken, çiftçiler ödenen istimlak bedellerinden şikayet etti. Arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirten çiftçiler, istimlak bedelinin düşük olduğunu vurguladı.

Memleket Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki Subeylidere Mahallesinde, arazileri baraj sahası içinde kalan çiftçilere ödemeler yapıldı. Yüksek arazi fiyatları nedeniyle ödenen istimlak bedelleri çiftçileri memnun etti. 

Sübeylidere Muhtarı Mustafa Demir, çok sayıda arazinin baraj havzası içinde kaldığını vurgulayarak, "İstimlak bedelleri ödenmeye başlandı. Şu anda, açık alanlarda dekarda 8-10, zeytinliklerde ise 15- ile 18 bin lira arasında para ödeniyor. Oysa, Artvin'in Yusufeli ilçesindeki kamulaştırmalarda dekara 65 bin ile 120 bin lira arasında para ödendiğini öğrendik. Bize ödenen bedellerin artırılmasını bekliyoruz. Aksi halde, çiftçiler mağdur olacak" şeklinde konuştu.
 


Geri Dön