28 / 08 / 2024

çöpten enerji karşılanması

çöpten enerji karşılanması

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Milyonlarca emekli o taleplerinin de karşılanmasını istedi! Hemen bakın!

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin artırılmasının ardından konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "2 bin yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi isteklerimizin karşılanmasını bekliyor

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Zorlu Enerji, deprem felaketinden etkilenen bölgenin doğal gaz ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Gaz arzının kontrollü bir şekilde gerçekleşeceğini belirten şirket, önceliği hastane ve ekmek fırınlarına vermeyi planlıyor.

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Beyrut'ta evleri hasar gören vatandaşlar zararlarının karşılanmasını bekliyor!

4 Ağustos'ta  Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle evleri zarar gören 15 binden fazla zararının karşılanmasını bekliyor.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Pera GYO'nun çıkarılmış sermayesi 142.5 milyon TL'ye yükseltildi!

Pera GYO'nun 89 milyon 100 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 53 milyon 460 bin TL artırılarak 142 milyon 560 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin olarak hazırlanan İzahnamenin onaylanması talebi olumlu karşılanmasına karar verildi.

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan vatandaşların kira borçlarının hükümet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti...

Yunanistan'daki restoran sahipleri kira bedellerinin karşılanmasını istiyor!

Yunanistan'da restoran ve kafe sahipleri, koronavirüsten dolayı mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, kira bedellerinin hükümet tarafından karşılanmasını ve yüzde 6'ya varan vergi indirimi istedi.

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

çöpten enerji karşılanması Haberi

çöpten enerji karşılanması

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, günlük ortalama 300 ton evsel atık toplandığını, çöpten üretilen elektrik enerjisinin kasım ayıyla dağıtımının yapılacağını belirtti.


Katı atık depolama tesisinin 2010 yılında faaliyete geçirildiğini anımsatan Akdoğan, kentin çöplerinin boş alanlarda toplanmasının ve çevreye kötü koku yayılarak sağlıksız bir ortam oluşmasının engellediğini vurguladı.


Akdoğan, şu değerlendirmede bulundu:


"Niğde merkez, ilçe, belde ve köylerin çöpleri de tesiste toplanıyor. Bu nedenle kurulan Niğde Düzenli Katı Atık Depolama İşletme Birliğinde il, ilçe ve belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi olmak üzere 27 kurumun üyeliği bulunuyor. Günlük yaklaşık 300 ton evsel atık ara istasyonlara getirilip, katı atık depolama tesisinde...