27 / 04 / 2024

Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Zorlu Enerji, deprem felaketinden etkilenen bölgenin doğal gaz ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Gaz arzının kontrollü bir şekilde gerçekleşeceğini belirten şirket, önceliği hastane ve ekmek fırınlarına vermeyi planlıyor.



Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetleri tüm hızıyla sürerken, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik yardım kampanyaları da devam ediyor. Barınma, gıda ve ısınma depremden etkilenen vatandaşlarımızın en büyük ihtiyaçları olarak ön plana çıkıyor.

 Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Zorlu Enerji de Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 10 şehrimizin etkileyen depremin ardından bölgenin doğal gaz ihtiyacının hızla karşılanması için harekete geçti. Şirket, BOTAŞ’ın şehir iletim şebekesine gazı vermesinin ardından 9 Şubat 2023 tarihi itibarıyla OSB bölgesinden gaz arzına başladığını bildirdi.

Zorlu Enerji, bölgede hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı ve yaralılar için acil şifa dileklerini iletirken, Gaziantep genelinde gaz arzının, yapılacak kontroller sonrasında öncelikle hastane ve ekmek fırınları için 13 Şubat tarihinden itibaren sağlanacağını açıkladı. Açıklamada, konutların doğal gaz arzının ise, yetkililer tarafından yapılacak hasar tespiti sonrasında oturma izni verilecek meskenler için doğal gaz ekiplerinin dedektörlü araçlar ile tek tek yapacakları sızıntı kontrolleri sonrasında en kısa sürede sağlanacağı bildirildi.     


Geri Dön