29 / 04 / 2024

Çorlu arıtma tesis açılışları

Çorlu arıtma tesis açılışları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 6 adet ileri arıtma tesisine canlı bağlantı yapılarak temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

İZSU Menemen'de ikinci arıtma tesisini tamamladı!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menemen Türkelli'de ikincisini yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi işletmeye alındı. Yeni tesis 9.4 milyon TL'ye mal oldu...

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Manisa Karaağaçlı, arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Karaağaçlı Mahallesi’nde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor. Saatte 65 metreküp su arıtılacak olan tesis sayesinde vatandaşlar daha kaliteli içme suyu tüketecek.

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın'da sürdürülen alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümü'de Efeler ilçesinde gerçekleşiyor. ASKİ mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore ediyor.

Manisa'ya modern atıksu arıtma tesisi!

Manisa merkezde bulunan eski atıksu arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor.

2023'e kadar Yalova’ya 5 yeni arıtma tesisi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atık su eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atık su arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Yalova’daki yeni tesis sayısı 5 olacak.

Bolu'ya 3 adet atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Bolu'daki yeni tesis sayısı 3 olacak.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

Muğla arıtma tesisi yıkılacak!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çocuk parkı ve mesire alanı yapılması amacıya terk edilen alana, usulsüz şekilde arıtma tesisi yapıldığı ortaya çıktı. 3 milyon 144 bin TL harcanan tesis için yıkım kararı verildi.

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında son durum!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk projemiz 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesis içerisindeki binaların yapımı önemli ölçüde tamamlandı.

Küçük Menderes'e 11. arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir 10 milyon 256 bin liralık yatırımla tesisin yapımına önümüzdeki günlerde başlayacak. Tesis, Büyükşehir'in Küçük Menderes'te 11. arıtma tesisi olacak.

Emet'e Atıksu Arıtma Tesisi!

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, atıksu arıtma tesisi için 12 Kasını günü ihale yapılacağını belirtti. "Tesis yapımına müsait alanın tapuları belediye adına tescil edildikten sonra Atıksu Arıtma tesisinin yapılması talebimizi ilettik" dedi.

Çorlu arıtma tesis açılışları Haberi

Çorlu arıtma tesis açılışları

Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle "İş adamları olarak bizlerde bugün ayrı bir gururu yaşıyoruz bugün temeli atılacak 14 tesisin altısında devletimiz ile beraber iş birliği içindeyiz proje ortağıyız. Bu porje sadece bölgenin değil sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da gururu" dedi. İL Tekirdağ Valisi EnverSalihoğlu "Sayın Cumhurbaşkanımızı talimatları ve sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun konu üzerinde hassasiyetle durmaları sonucu bu önemli yatırımları bu aşamaya gelmiş bulunuyor, 8 OSB'yi ilgilendiren 5 adet atık tesisi bugün oldukça önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Bu tesislerin Tekirdağ'ımıza hayırlı ve yararlı olmasını diliyorum" dedi. 



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 'hayati öneme haiz 14 adet dev eserin ve bu tesislerin maliyeti 500 milyon TL. Bunların temelini hep birlikte atacağız ve kısa zamanda bitireceğiz. Tekirdağ'ımız memba suyu...