30 / 04 / 2024

corpus insan vücudu müzesi

corpus insan vücudu müzesi

Skyscanner tarafından dünyadan ilginç müze örneklerinin derlenerek hazırlandı

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Startlıvıng Group İnşaat Metal Ve İnsan Kaynakları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Startlıvıng Group İnşaat Metal Ve İnsan Kaynakları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Sanı Baysal, Eyüp Alataş, Johannes Ercan tarafından kuruldu.

İsra Group V Orman projesini Körfezli yatırımcılara tanıttı!

Körfez bölgesinin önemli fuarları arasında yer alan Turkey Expo by Qatar fuarına katılan İsra Group A.Ş, Türkiye’nin en yeşil ve en yüksek yatırım potansiyeline sahip projelerinden ‘V ORMAN’ı Körfezli yatırımcılara tanıttı.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

Arcadıs Nederland B.V.Merkezi Hollanda Turkiye Ankara Şubesi açıldı!

Arcadıs Nederland B.V.Merkezi Hollanda Turkiye Ankara Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz!

Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz. Herkese dokunacak projeler hazırlıyoruz" dedi...

V Studıo Aydınlatma Tasarım Ve Proje Atölyesi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

V Studıo Aydınlatma Tasarım Ve Proje Atölyesi Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Varol tarafından kuruldu. 

Golden Vısa İstanbul Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Golden Vısa İstanbul Turizm Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli Alı Mohamed Altoumı Abdulgader tarafından kuruldu.

Afg Vısıon Group Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Afg Vısıon Group Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Sultanbeyli'de Agyad     Ghoury tarafından kuruldu.

Green Vısıon Group İnşaat İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Green Vısıon Group İnşaat İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohammadalı Hassankhanı, Mohammadjavad Ahmad Akhoundı ve Seyyedvahıd    Pourhoseınımahmoodab ortaklığında kuruldu. 

Sani Şener, Körfez Bölgesi’nin en etkili iş insanı seçildi!

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Construction Week dergisi tarafından hazırlanan ve Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede 5'nci oldu...

Gateway To Africa And Vıp Services Turizm Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gateway To Africa And Vıp Services Turizm Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te FAYSAL A.    ABDINOOR tarafından kuruldu.

Mehmet Özçelik: Dönüşümün temelinde insan var!

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, dönüşümde insanı odağa alan bir yaklaşımın benimsendiğini aktardı.

corpus insan vücudu müzesi Haberi

corpus insan vücudu müzesi

Uçak bileti arama motoru Skyscanner tarafından dünyadan ilginç müze örneklerinin derlenerek hazırlandığı çalışmada, insan vücudu, saç, tuvalet, erotizm gibi farklı temalardaki müzeleri bulmak mümkün.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, içi dev bir insan vücudu şeklinde olan Hollanda'daki Corpus İnsan Vücudu Müzesi'nde, insan vücudunun her ayrıntısını dev boyutlarda göstermek mümkün oluyor. 2008 yılında kurulan ve Hollanda'nın Oegstgeest şehrinde bulunan müzenin dünyada bir benzeri daha yok.


Yine Hollanda'da bulunan Seks Müzesi insanın cinsel yolculuğunu gösteren ilginç bir müze olma özelliği taşıyor.

İlginç temalı bir diğer müze de Türkiye'de bulunuyor. Dünyanın en garip müzelerinden biri olarak kabul edilen Nevşehir'in Avanos ilçesindeki müzede, bölgeyi ziyaret eden 16 bin kadın turistten toplanan saç örnekleri

sergileniyor.


Çanak atölyesinde çamur ustası Galip Körükçü'nün 1979 yılında tanıştığı Fransız bir kadından hatıra olarak...