30 / 04 / 2024

Çorum Boğazkale

Çorum Boğazkale

Çorum'un Boğazkale İlçesi, tarihi ve turistik yönüyle dünyaca öneme sahip olan Hitit Uygarlığı'nın başkenti Hattuşa ismine yeniden kavuşuyor. Hazırlanan yasa teklifi ile Boğazkale isminin Hattuşa olarak değişmesi öngörülüyor...

Çorum'da yol yapımı sırasında yer altı yerleşkesine rastlandı!

Çorum’un Boğazkale ilçesinde yol çalışması kapsamında istinat duvarı için açılan temelden Bizans Dönemine ait olduğu tahmin edilen yer altı yerleşkesi çıktı

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut için başvuru heyecanı başladı. 

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut yarın satışa çıkıyor.

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

TOKİ Çorum Boğazkale 79 konut ihalesi yarın!

Çorum İli Boğazkale İlçesi 79 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Çorum Boğazkale 79 konut ihalesi 11 Temmuz'da!

Çorum İli Boğazkale İlçesi 79 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

TOKİ'den Çorum Boğazkale'ye 79 konut!

TOKİ Çorum'un Boğazkale ilçesinde 79 konut yapacak. 79 adet konut, 1 adet büfe, alt yapı ve çevre düzenlemesi işi için 11 Temmuz 2019 günü ihale düzenlenecek.

TOKİ'den Çorum'a 198 konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum Sungurlu'da 120 konut, Boğazkale'de ise 78 konut inşa edecek.

Çorum "Hitit köyü" projesi için imzalar atıldı!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek "Hitit köyü" için sözleşme imzalandı. Proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle inşa edilecek.

Çorum Boğazkale'ye hitit mimarisinde hükümet konağı!

Çorum Boğazkale ilçe heyeti, Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti. Heyet, ziyaret sırasında Boğazkale’ye yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

TOKİ Çorum Sungurlu ve Boğazkale 198 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Çorum İli Sungurlu İlçesi Kapıkaya Mahallesinde ve Boğazkale İlçesi Merkez Mahallesinde toplamda 198 adet yeni konut inşa edecek.

Çorum Boğazkale Haberi

Çorum Boğazkale
Çorum'un Boğazkale İlçesi, tarihi ve turistik öneme yönüyle dünyaca önem taşıyan Hitit Uygarlığı2nın başkenti Hattuşa ismine tekrar kavuşuyor. Ak Parti'nin haırladığı yasa teklifi, Boğazkale İlçesi'nin adının Hitit Uygarlığı'nın başkenti olan Hattuşa olarak değiştirilmesini...