01 / 05 / 2024

çorum cami

çorum cami

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 500 yıllık tarihi cami, yeniden inşa ediliyor. Ahşap cami çıkan yangın sonrasında tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Çorum İskilip'teki Çivisiz Cami yeniden tasarlandı!

Çorum' un İskilip ilçesinde atıl vaziyetteki 50 kişi kapasiteli 80 yıllık çatma cami, yerinden sökülüp getirildiği restorasyon atölyesinde 100 kişinin ibadet edebileceği şekilde yeniden tasarlandı.

TOKİ Çorum Kuruçay 743 konut ihalesi yarın!

Çorum İli, Merkez İlçesi, Kuruçay Mahallesi 743 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi, 1Adet Cami ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi (E-İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Çorum Dodurga 158 konut ihalesi bugün!

Çorum İli, Dodurga İlçesi, Esentepe Mahallesi 2. Etap 158 Adet Konut, 1 Dükkanlı Ticaret, 1 Adet Cami İşleri İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

TOKİ Çorum 158 konut ihalesi 26 Aralık'ta!

Çorum İli, Dodurga İlçesi, Esentepe Mahallesi 2. Etap 158 Adet Konut, 1 Dükkanlı Ticaret, 1 Adet Cami İşleri İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Aralık 2019 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Çorum Kellegöz Cami restorasyonu tam gaz! 

Çorum’daki vakıf eserleri arasında yer alan Kellegöz Cami’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Çorum Tatbikat Cami'nin temeli atıldı!

Çorum Osmancık'ta yer alan İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesine inşa edilecek olan Tatbikat Cami'nin temeli atıldı.

Diyanet'ten ÇOMÜ cami inşaatına 1 milyon TL destek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çorum Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’nde yapıma başlanan cami inşaatı için 1 milyon TL'lik destek sağlayacağını açıkladı.

TOKİ Çorum 699 konut ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak!

TOKİ Çorum'un Kuruçay Mahallesi'nde 699 konut, ticaret merkezi ve cami inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Çorum Slinkent Konutları'nda imar değişikliği!

Çorum Slinkent'te TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut için imar değişikliği yapıldı. İmar planında, sosyal kültürel tesis, cami, anaokulu, sağlık tesisi ve park alanları da yer alıyor.

Çorum'daki Ulu Cami ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan, geçmişi 18'inci yüzyıla dayanan Ulu Cami, yeniden ibadete açılıyor.

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap'ta 198 konut ihalesi bugün!

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap 198 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün saat 14.30'da yapılacak.

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap'ta 198 konut yaptıracak!

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap 198 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi 21 Nisan 2016 saat 14.30'da yapılacak.

Çorum Osmancık Beylerçelebi Cami’nin çevre düzenlemesi yapılıyor!

Osmancık ilçesinin en büyük camisi olan Beylerçelebi Cami’nin (Büyük Cami) bahçesinde belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılıyor.

çorum cami Haberi

çorum cami


Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 500 yıllık tarihi cami, yeniden inşa ediliyor.

Saraycık köyüne bağlı Harmancı mahallesinde bulunan tarihi camiye geçtiğimiz Haziran ayında yıldırım düşmüş, 500 yıllık bir geçmişe sahip olan ahşap cami çıkan yangın sonrasında tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Yanan caminin yeniden yapılması için girişimlerde bulunan köy halkı, toplanan bağışlarla, yeni cami yapmak için çalışmalara başladı. Yeni camiinin temeli, törenle atıldı.

Temel atma törenine Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, eski Ak Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Özsoy, tarihi bir miras olan caminin yıldırım düşmesi sonucu yandığını...