02 / 05 / 2024

Çorum Kalesi gecekondu

Çorum Kalesi gecekondu

Çorum'da, 1571 yılında 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen, Selçuklu mimarisi özelliği taşıyan Çorum Kalesi, halk arasında 'kale kondu' olarak isimlendirilen yapıların işgaline teslim oldu. 

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Kalesi gecekondulara teslim!

Çorum'da, 1571 yılında 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen, Selçuklu mimarisi özelliği taşıyan Çorum Kalesi, halk arasında 'kale kondu' olarak isimlendirilen yapıların işgaline teslim oldu. 

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Kandiber Kalesi restore ediliyor!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.Hamza Karataş, , restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle kalenin, ilçe turizmine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kandiber Kalesi restore edilecek!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesinin ilk etabının ihalesi yapıld

Osmancık Kalesi ihaleye çıkıyor!

Çorum Osmancık Belediyesi tarafından daha önce proje ihalesi yapılan ve Anıtlar Kurulunca onaylanan Osmancık (Kandiber) Kalesi ilk etap yapım ihalesi için Kamu İhale Kurumu'ndan ihale günü alındı...

Çorum'da gecekondu bölgesi modern yaşam alanı oluyor!

Çorum'da TOKİ ile belediye işbirliğinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında, görüntü kirliği oluşturan yapıların yerine inşa edilen modern konutların, kısa süre içinde tamamlanacağı bildirildi. Külcü, çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi a

Hasankeyf Kalesi mağara çatlakları nedeniyle kapatıldı!

Hasankeyf Kalesi'nin, girişteki mağaralarda oluşan çatlaklar nedeniyle kapatılması üzerine eski çarşı esnafı da iş yerlerini kapatıyor. Kilimci Arif Ayhan: ''Kimi tur operatörleri köprü başında fotoğraf çektirmekle yetinip dönüyorlar''

Mardin Kalesi'nin restorasyon ihalesi Mart ayında yapılacak!

Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak Mardin Kalesi restorasyonunun 1 yıl sonra tamamlanması planlanıyor. Mardin Valiliği, kalenin restorasyonu için Mart ayında ihaleye çıkacak...

Çorum Kalesi gecekondu Haberi

Çorum Kalesi gecekondu

Çorum Belediyesi tarafındzn tarihi Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılması amacıyla harekete geçilirken, kamulaştırma çalışması başlatıldı. Projeyle 42 yapı kamulaştırıldı; fakat sahiplerinin itirazı üzerine konu, yargıya taşındı. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Mahkemece binaların yıkımı için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan restorasyon onayı alınması gerektiğine karar verildi. Kurul, restorasyon için henüz karar vermeyince yapıların yıkımı yapılamadı. Halk arasında 'kale kondu' olarak adlandırılan yapıların işgalinden kurtulamayan kalede restorasyon çalışması da yapılamayınca surlardan düşen kaya parçaları, tehlike oluşturdu. Belediye ekipleri, surlardan koparak, yola düşen kaya parçaları sebebiyle kale çevresini tel örgüyle çevirerek önlem aldı. Kalenin, restorasyonla turizme açılması hedefleniyor.

MUHTAR: TARİHİMİZİ YOK ETMEYELİM

Kale Mahallesi'nin muhtarı Ali Şahin, kale içindeki yapıların kamulaştırıldığını; fakat yıkılamadığını söyleyerek, bir an önce restorasyon çalışması başlatılmasını talep etti....