29 / 04 / 2024

Osmancık Kalesi ihaleye çıkıyor!

Osmancık Kalesi ihaleye çıkıyor!

Çorum Osmancık Belediyesi tarafından daha önce proje ihalesi yapılan ve Anıtlar Kurulunca onaylanan Osmancık (Kandiber) Kalesi ilk etap yapım ihalesi için Kamu İhale Kurumu'ndan ihale günü alındı...




Çorum'un Osmancık Belediyesine ait olan Osmancık (Kandiber) Kalesi restorasyon ihalesinde sona gelindi.


Osmancık Belediyesi tarafından daha önce proje ihalesi yapılan ve Anıtlar Kurulunca onaylanan Osmancık (Kandiber) Kalesi ilk etap yapım ihalesi için Kültür Bakanlığı  Ankara  Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünden gelen uzman tarafından ihale dosyasına son şekli verilerek, Kamu İhale Kurumundan ihale günü alındı. İlk etap olan peyzaj ve aydınlatma ihalesi 29 Ocak 2014 tarihinde yapılacak.


Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı; kale restorasyonunun uzun süredir gündemlerinde olan bir konu olduğunu belirterek, "İhale aşamasında nihayet sona gelindi. Projenin ilk etabı olan kale aydınlatma ve çıkışın kolaylaştırılması için peyzaj düzenlemesi işi ihale edilecektir. Dosyamız hazır, Kamu İhale Kurumundan 29 Ocak 2014 tarihinde ihale için gün alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görüş verilen firmalara davet mektubu gönderilerek ihalemizi gerçekleştireceğiz. Yapım işinin yer teslim tarihinden sonra 300 günde bitmesini hedefliyoruz. Yapılacak ihalenin ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 


Hakimiyet


Geri Dön