05 / 05 / 2024

Çorum Kalesi nerede

Çorum Kalesi nerede

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Kalesi gecekondulara teslim!

Çorum'da, 1571 yılında 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen, Selçuklu mimarisi özelliği taşıyan Çorum Kalesi, halk arasında 'kale kondu' olarak isimlendirilen yapıların işgaline teslim oldu. 

10 soruda TOKİ Çorum 50 bin konut kampanyası 2019!

TOKİ Çorum 50 bin konut kampanyası 2019 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. TOKİ Çorum 50 bin konut başvuru şartları neler? TOKİ Çorum 50 bin konut projesi fiyatları ne kadar? TOKİ Çorum 50 bin konut nerede inşa edilecek? İşte 10 soruda TOKİ Çorum 50 bin konut kampanyası 2019...

Çorum Alaca 2. Etap TOKİ kurası nerede?

Çorum Alaca Belediyesi'nin TOKİ ortaklığıyla hayata geçirdiği Çorum Alaca 2. Etap projesinde sona gelindi. Peki, Çorum Alaca 2. Etap TOKİ kurası nerede?

TOKİ Çorum Kargı kurası nerede?

2013 yılında inşaat çalışmalarının başladığı projede kura heyecanı başladı. Peki TOKİ Çorum Kargı kurası nerede?

TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kurası nerede?

Çorum Alaca Belediyesi'nin katkılarının da bulunduğu projede 220 adet daire bulunuyor. Peki TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kurası nerede?

Çorum Kargı TOKİ Evleri kurası nerede?

Toplam 243 adet konuttan oluşan proje 1 milyon TL yatırım değerine sahip. Peki Çorum Kargı TOKİ Evleri kurası nerede?

Çorum Alaca TOKİ 2.Etap kurası nerede?

Toplamda 220 adet dairenin satışta olduğu proje kura çekilişi 24 Eylül'de yapılacak. Peki Çorum Alaca TOKİ 2.Etap kurası nerede?

TOKİ Çorum Kargı kura çekimi nerede?

Toplamda 1 milyon TL yatırım değerine sahip olan proje 243 adet daire satışta. Peki TOKİ Çorum Kargı kura çekimi nerede?

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Çorum Kalesi nerede Haberi

Çorum Kalesi nerede

Çorum'da, 1571 tarihinde 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen Selçuklu mimari özelliği taşıyan Çorum Kalesi yapı işgaline teslim oldu. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; kale içinde yıllar önce birer ikişer yapılan ruhsatlı, tapulu ve bir kısmı ise kaçak olan evlerin sayısı 42'ye ulaştı. Çorum Belediyesi tarihi kaleyi yapı işgalinden kurtarmak için harekete geçti, kamulaştırma çalışmasına başladı. Proje ile 42 yapı kamulaştırıldı ancak yapı sahiplerinin itirazı üzerine konu yargıya taşındı. Mahkeme, yapıların yıkımı için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan restorasyon onayı alınması gerektiğinin kararını aldı. Ancak kurul, restorasyon için henüz bir karar vermeyince yapıların yıkımı yapılamadı. Halk arasında 'kale kondu' olarak adlandırılan yapıların işgalinden bir türlü kurtulamayan kalede restorasyon çalışması da yapılamayınca surlardan düşen kaya parçaları tehlike oluşturmaya başladı. Belediye ekipleri...