19 / 05 / 2024

çorum Küllük Tepesi park son durum

çorum Küllük Tepesi park son durum

Osmancık Belediyesi tarafından D100 Karayolu kenarındaki Küllük Tepesine yapılan 10 bin metrekarelik parkta çalışmalar devam ediyor. Karataş, parka farklı türlerde yaklaşık 2 bin bitki dikileceğini kaydetti.

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

Çorum Küçük Sanayi Sitesi'nde 116 iş yerinin yapımı tamamlandı!

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Çorum'un Yaydiğin Köyü civarında inşaatına başlanan yeni iş yerlerinden 116'sı tamamlandı.

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum'un sarp kayalıklar ve uçurumlar arasında bulunan Kırkdilim bölgesine 3 yeni tünel yapılacak. Büyük yatırım, 450 milyon liraya mal olacak.

Çorum'da kiralık konut fiyatları yükseldi!

Kiralık konut fiyatlarının yıllık bazda en çok arttığı 5 şehir ise sırasıyla; Aydın (yüzde 21,89), Yozgat (yüzde 19,51), Balıkesir (yüzde 19,23), Tekirdağ (yüzde 15,76) ve Çorum (yüzde 14,43) oldu.

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii için imzalar atıldı!

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesini inşa edecek olan müteahhit firmaların temsilcileri ile imzalar atıldı.

Çorum Redif Kışlası kültür merkezi olacak!

Çorum'un İskilip ilçesinde bulunan, yaklaşık 150 yıllık Redif Kışlası, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle restore edilerek eğitim ve kültür merkezi olarak kullanılacak.

Çorum Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 440 dükkanın yapımı son aşamada!

Çorum Küçük Sanayi Sitesi, Yaydiğin Köyü Yolu’nda inşaatı devam eden 440 işyerinin yapımı son aşamada. Dükkânların yapımı tamamlandığında Aşağı Sanayi’de faaliyet gösteren esnaf, bu dükkânlara taşınacak.

Çorum-Osmancık Kırkdilim Geçişi hizmete açıldı!

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

Çorum Kızılırmak üzerine asma köprü inşa edilecek!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Kızılırmak Islah Projesi çalışmalarının başladığını söyledi.

Çorum Kırkdilim’deki heyelan sorunu tünelle çözülmeli!

İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi’ndeki heyelan nedeniyle yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Toprak kayması devam eden ve 5 yıl önce hizmete açılan yol kapatılıp bakıma alınacak.

çorum Küllük Tepesi park son durum Haberi

çorum Küllük Tepesi park son durum

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Küllük Tepesinin önemli bir sosyal alana dönüştürüleceğini belirterek “Burası yeni Osmancık Devlet Hastanesi yanında konum olarak önemli bir alan. Ayrıca D100 Karayolu kenarında bulunuyor. Böyle bir yer şehrin imajını yansıtır bir alan olmalı diye değerlendirdik. Buraya özel bir park projesi hazırlandı. İçerisinde vatandaşlarımızın yararlanması için sosyal alanlar bulunuyor. Ayrıca çocuklarımız için bir oyun alanı ve vatandaşlarımız için spor alanları var. Çalışmalar tamamlandığında Küllük Tepesi, hem vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir sosyal alan hem de ilçemizin imajını yansıtan güzel bir park olacak” dedi.


2000 BİTKİ DİKİLECEK

Parkın yeşillendirilmesine de büyük özen gösterildiğini kaydeden Karataş, parka farklı türlerde yaklaşık 2 bin bitki dikileceğini...