28 / 04 / 2024

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum'un sarp kayalıklar ve uçurumlar arasında bulunan Kırkdilim bölgesine 3 yeni tünel yapılacak. Büyük yatırım, 450 milyon liraya mal olacak.



Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan en önemli ulaşım aksları içerisinde yer alan Çorum'un Kırkdilim bölgesinde ulaşım çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki ulaşım sorunu çözmek için harekete geçildi. Bölgede hayata geçirilecek 3 tünel projesi 450 milyon liraya mal olacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, tünel çalışmalarının ardından bölgede ulaşım daha rahat ve konforlu hale gelecek. Şantiye Şefi Jeoloji Mühendisi Hüseyin Doğan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doğan, "Tünelin delme işlemine başlamış durumdayız. Gidiş geliş olmak üzere sağ ve sol tüplerimiz mevcut. İki tüpte de Laçin girişinden yaklaşık 17 metre bir ilerleme kat etmiş durumdayız. İlerlememiz tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda Çorum'a gidiş gelişi sağlayacak, trafiği önemli ölçüde rahatlatacak, emniyetli bir trafik akışı sağlayacak olan ve bizlerin tünel inşaatında daha rahat çalışabilmesi için 6 metre yüksekliğinde, 12 metre genişliğinde alt geçidin yapımını tamamlamaya çalışıyoruz. Yan yollarımızın şevlerini tamamlamış durumdayız. Yollarımızı tamamlayarak bağlayıp tünel çalışmamızı hızlandırarak ilerlememize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Geri Dön