03 / 05 / 2024

çorum sanat sokağı çalışmaları

çorum sanat sokağı çalışmaları

Çorum’a modern bir sanatevi’ ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından alt yapısı tamamlanan ev ve sokak için son aşamaya gelindi.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Çorum'da 2 yeni kültür merkezi hizmete girecek!

Çorum Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezlerinin sayısı artıyor. Bölgede inşa edilen iki kültür merkezi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

Marina 24 fiyat!

Marina 24 fiyat listesi haberimizde yer alıyor. 286 konut ve 5 bin metrekare ticaret alanından meydana gelen projede Sanat Sokağı, Marina Gurme ve Marina Çarşı, Performans Meydanı bulunuyor. 

İzmit Sanat Sokağı yenilendi!

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Sanat Sokağı’nda bir süre önce başlatılan yenileme çalışması tamamlandı.

Şanlıurfa Kültür ve Sanat Sokağı'yla hayat bulacak!

Kültürel belediyecilik çalışmaları çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarihi Beykapısı (Bedendibi) surlarında açtığı sanat sokağında unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, açılacak kurslarla yeniden canlandıracak.

İzmir Dario Moreno Sokağı'na sanat merkezi geliyor!

Konak Belediyesi’nin Karataş’taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı üç katlı binada yürütülen tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda İzmir’in simge yapılarından Tarihi Asansör’e komşu olan bina çok yakında sanat merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Çorum Sempozyumu başladı!

Çorum’un tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık alanlarında değerlerinin ortaya çıkarılması için düzenlenen “Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu” başladı.

Diyarbakır Sanat Sokağı yenilendi!

Diyarbakır’ın en işlek ve sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’ndaki düzenleme çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, sokağın yeniden masa, sandalye ve tezgahlarla kapatılması üzerine denetim yaparak, tümünü kaldırttı.

çorum sanat sokağı çalışmaları Haberi

çorum sanat sokağı çalışmaları

Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından her aşaması yakından takip edilen, proje 260 bin TL’ye mal olacak. Ağustos ayı sonunda Projeyle kente Sonat Sokağı’nın yanı sıra bir de sanatevi kazandırılacak.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ancak zamanla kaderine terk edilen ve yaşanan asayiş olayları nedeniyle sık sık gündeme gelen Sanat Sokağı proje ile birlikte modern bir görünüme kavuşurken, unutulmaya yüz tutan el sanatlarının tanıtım ve pazarlanmasının yapılacağı bir merkez haline kavuşacak.

Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan DOSİM Uygulama Atölyesi’nin sanatevine dönüştürüleceğini açıklayan Vali Ahmet Kara, atölyenin okul bahçesine yapılacak olan yere taşınacağını açıkladı. Vali Kara, Sanatevi’nde Çorum’un sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtımının yapılacağını açıkladı.

Sanat Sokağı’nın ise alt yapı çalışmaları ile birlikte Pirbaba Parkı ile bütünleşeceğini anlatan Vali Kara, “Buraya Esnaf...