18 / 05 / 2024

çorum Selimiye Camii

çorum Selimiye Camii

Hayırseverlerin desteğiyle Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii'nin bir benzeri Çorum'da inşa edildi. 6 yıl önce yapımına başlanan ve Akşemseddin Camii adı verilen cami inşaatında sona gelindi.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

TOKİ Çorum 357 konut ihalesi yarın!

Çorum İli Osmancık İlçesi 4.Etap 357 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

Çorum Kargı TOKİ 717 konut ihalesi yarın!

Çorum İli, Kargı İlçesi, Bahçelievler Mahallesi 717 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Çorum Kargı 717 konut ihalesi 26 Aralık'ta!

Çorum İli, Kargı İlçesi, Bahçelievler Mahallesi 717 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ Çorum 699 konut ihalesi yarın!

Çorum İli, Merkez İlçesi, Kuruçay Mahallesi 699 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Çorum Kuruçay'da 699 konut inşa edecek!

Çorum İli, Merkez İlçesi, Kuruçay Mahallesi 699 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Çorum Kargı 2. Etap'ta başvurular 15 Mayıs'ta son!

Çorum'un Kargı ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilecek 2. etap konutlarında başvurular 15 Mayıs'ta sona erecek. 2. etap evleri 345 konut, 150 kişilik camii ve 4 dükkanlı ticaret merkezinden oluşuyor.

Selimiye Camii çarpık yapılaşma tehditi altında!

2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Selimiye Camii çarpık yapılaşmanın altında. Edirne'de yer alan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaya başladığı görüldü.

TOKİ Çorum Mecitözü Konutları'nda başvurular 20 Mart'ta başlıyor!

TOKİ tarafından Çorum Mecitözü'de inşa edilen 141 Konut, 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi, Camii ve Şadırvan Projesi için başvurular 20 Mart – 28 Nisan'da alınacak.

çorum Selimiye Camii Haberi

çorum Selimiye Camii

Hayırseverlerin desteğiyle Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii'nin bir benzeri Çorum'da inşa edildi. 6 yıl önce yapımına başlanan ve Akşemseddin Camii adı verilen cami inşaatında sona gelindi. Caminin bu yıl içinde ibadete açılacağı...