27 / 04 / 2024

çorum Su rezervleri

çorum Su rezervleri

Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürü İlker Aslan, yağış almadığı takdirde Çorum’un 50 günlük suyunun kaldığını açıkladı. DSİ Müdürü İlker Aslan, içme suyu ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Çorum Alaca ve Merkez ilçeleri için acele kamulaştırma kararı!

Çorum Alaca ve Merkez ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Çorum’da 71 milyon liralık 7 tesisin temeli atılacak!

Çorum’da 71 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin temeli atılacak. Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katılacak.

Çorum Dodurga'ya modern su deposu inşa edildi!

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı. Depo Alpagut Köyünün yaklaşık 240 hanesine su verecek

Dodurga'nın Alpagut Köyüne modern su deposu yapıldı!

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı.

Çorum'a Kentpark ile 27 dönümlük yapay göl!

Çorum Belediyesi’nin büyük “Kentpark” projesi, 27 dönümlük yapay gölü sayesinde, Çorumluları bir anlamda su ile buluşturacak. Çorum’un en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak.

Çorum'a 50 milyon TL'lik 7 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve 50 milyon liraya mal olan 7 tesis için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Çorum Hitit Barajı cazibe merkezi olacak!

Hititler tarafından yaklaşık 4 bin yıl önce inşa edildiği tahmin edilen ve Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı, Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün hazırladığı projeyle bölgenin cazibe merkezi olacak.

Çorum Bayat Belediyesi’nden dere Islahı!

Çorum Bayat Belediyesi tarafından dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Başkan Ünlü, meydana gelebilecek su taşkınların önlenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çorum'daki barajların doluluk oranları arttı!

Çorum’da son aylarda etkili olan yağışlarla birlikte içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlardaki doluluk oranlarında artış meydana geldi. Yapılan değerlendirmelerde 2014 yılına göre barajlarda 3 milyon metreküp su fazlalığının olduğu görüldü.

Çorum'un 50 günlük suyu mu kaldı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: "DSİ Şube Müdürü, haberlere konu olan açıklamayı, vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yapmış olup, Çorum'un susuz bırakılması söz konusu değildir" şeklinde açıklama yaptı.

Çorum'un 50 günlük suyu kaldı!

Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürü İlker Aslan, yağış almadığı takdirde Çorum’un 50 günlük suyunun kaldığını açıkladı. DSİ Müdürü İlker Aslan, içme suyu ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Çorum Dereboğazı İçme Suyu Göleti 11 Şubat'ta ihale edilecek!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Çorum’un Osmancık ilçesine yılda 2,7 milyon metreküp su sağlayacak Dereboğazı İçme Suyu Göletinin 11 Şubat’ta ihale edileceği bildirdi.

Su rezervleri giderek yetersiz kalıyor!

Ülkemizde ilk kez olarak su ile ilgili mevzuat tek yasada toplanıyor, özellikle Karadeniz bölgesindeki dere yataklarına imar yasağı getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın su yasa taslağı üzerinde bir yıldır sürdürdüğü çalışmalar son aşamasına geldi

çorum Su rezervleri Haberi

çorum Su rezervleri

Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürü İlker Aslan, yağış almadığı takdirde Çorum’un 50 günlük suyunun kaldığını açıkladı.


Oğuzlar ilçesinde Vali Ahmet Kara başkanlığında düzenlenen aylık toplantıda konuşan DSİ Müdürü İlker Aslan, içme suyu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Su rezervlerinin her geçen yıl azaldığına dikkat çeken Arslan tasarruf çağrısında bulundu. Aslan, 2012, 2013, 2014 yıllarına bakıldığında Çorum’daki barajlara 2012 yılında 19 milyon metreküp, 2013 yılında 13 milyon metreküp, 2014 yılında 2.6 milyon metreküp su geldiğini belirtti.


Barajlardan harcanan içme suyuna bakıldığında ise 2012 yılında 14 milyon 500 bin metreküp, 2013 yılında 14 milyon 500 bin metreküp, 2016 yılında 14 milyon 600 bin metreküp su tüketildiğine dikkat çeken Arslan, “Yani tasarruf dedikçe tüketim artmış gibi bir görüntü var. Bu nedenle özelikle ve özellikle...