19 / 05 / 2024

covid 19 dünya

covid 19 dünya

ABD'nin Teksas eyaletinde çalışan petrol mühendisi Erdem Çatak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı petrol piyasasındaki arz talep dengesinin bozulduğunu söyledi.

Dünya Bankası'ndan KOBİ'lere 300 milyon dolarlık finansman!

Dünya Bankası, KOBİ'lere 300 milyon dolarlık finansman sağladı. Yeni projeyle Kovid-19 sürecinden etkilenen küçük işletmelerin kapanmasının önlenmesi hedefleniyor.

IMF Başkanı Georgieva: Dünya ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı krizden yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını dile getirdi.

Dünya Bankası'ndan Türk KOBİ'leri için 500 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için 500 milyon dolarlık kredinin onaylandığını duyurdu.

Dünya Bankası: Kovid-19 eğitimde kalıcı kayba neden olabilir!

Dünya Bankası, Kovid-19 salgınından dolayı okulların kapanmasının eğitimde kalıcı kayıplara neden olabileceğini, bunun zaman içinde küresel ekonomi için 10 trilyon dolarlık kayba dönüşebileceğini aktardı.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

GYODER'in 'COVID-19 sonrasında dünya ve Türkiye ekonomisi' semineri 29 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19 sonrasında dünya ve Türkiye ekonomisi' başlıklı söyleşi 29 Mayıs Cuma günü ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Dünya Bankası Hindistan'a 1 milyar dolar krediyi onayladı!

Dünya Bankasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ciddi derecede etkilenen yoksul ve savunmasız ailelere sosyal yardım sağlanması amacıyla Hindistan'a 1 milyar dolarlık acil durum kredisini onayladığı bildirildi.

GYODER'in 'Covid-19 Sürecinde İş Yeri Uygulamaları' semineri 15 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kvkk Uyum Sürecine İlişkin Güncel Tespitler Ve Covid-19 Sürecinde İş Yeri Uygulamalarının Kvkk Kapsamında Değerlendirilmesi' başlıklı seminer 15 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Covid-19 sonrası kentleşme oranı düşecek!

Covid 19 salgını sonrası sosyal yaşamda normalleşmeye dönük adımlar atılıyor. Şimdiden birçok sektörde Koronavirüs (Covid 19) ve benzeri salgınların bir daha yaşanmaması adına alınan önlemler alınıyor.

Covid-19 sürecinde dijital pazarlamanın önemi semineri 12 Mayıs'ta! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Covid-19 sürecinde dijital pazarlamanın önemi ve etkin kullanım yöntemleri' başlıklı seminer, 12 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Esas Gayrimenkul'ün “Burdayız: Covid-19 Sonrasında Perakende” webinarı 5 Mayıs'ta!

Esas Gayrimenkul, sektör paydaşlarına koronavirüs sonrası dönem için rehberlik sunacak "Burdayız" isimli webinar serisini başlatıyor. “Burdayız: Covid-19 Sonrasında Perakende” konulu webinar, 5 Mayıs Salı günü saat 14:00’te gerçekleşecek...

Dünya Bankası salgın kredisini onayladı: Türkiye'ye 100 milyon dolar!

Dünya Bankası, Kovid-19 pandemisi için Türkiye'ye önemli bir krediyi onayladı. 24 Nisan'da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar olarak açıklandı.

Covid-19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi? Emlak danışmanları nasıl çözümler üretiyor? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sonrası, ABD emlak piyasası yavaşlama yaşasa da hareketliliğini kaybetmedi. Kalabalık ev tanıtımları yerini sanal gezintiye bırakıyor, evlerin satışta kalma süresi uzuyor. Yine de yatırımcıların gösterdiği güven sayesinde alım satımlar sürüyor. 

covid 19 dünya Haberi

covid 19 dünya

Sondaj alanında lojistik, mühendislik ve teknoloji desteği veren SafeKick adlı şirketin kurucularından olan ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten petrol mühendisi Erdem Çatak, son günlerde petrol fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlarla ilgili AA'ya online platform üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

17 yıldır ABD'de yaşadığını ve petrol üretim sahalarında operasyonlardan sorumlu olduğunu belirten Çatak, petrol piyasasında yaşanan dalgalanmanın Kovid-19’dan kaynakladığına dikkati çekti.

Çatak, "ABD'de serbest pazar ekonomisinden dolayı fiyatlar çok değişken. Devletin piyasaya ve fiyatlara müdahelesi yok, fiyatları piyasa belirliyor. Petrol piyasasındaki çöküş, üretimdeki artıştan ziyade tüketimdeki düşüşten kaynaklanıyor. Özellikle pandemiden dolayı insanların daha az sokağa çıkması, daha az üretmesi ve tüketmesinden, petrole, enerjiye, seyahate olan ihtiyacın azalmasından dolayı arz talep dengesinde bozulma yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tarihte ilk kez...