15 / 05 / 2024

covid ekonomik etkileri

covid ekonomik etkileri

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Kovid-19 ABD ekonomisini vurdu! Milyonlarca insan kira ödeyemiyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs salgınının ekonomik etkileri artarken, Nüfus Sayım Bürosu tarafından yapılan ankete göre, 10 milyon 136 bin 84 kişinin kirasını ödeyemediği tespit edildi.

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 52,9 arttı!

ABD'de cari işlemler açığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sonucu bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 52,9 artış göstererek 170,5 milyar dolara yükseldi.

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

GYODER'in 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' semineri 28 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' başlıklı seminer 28 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

GYODER'in 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' semineri 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' başlıklı seminer 21 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarı üzerine etkileri!

COVID-19 tedbirleri kapsamında ekonomik büyüme tahminleri de revize ediliyor. Birçok kuruluş tarafından gerçekleşen ofislere dönüş süreçlerinin yanı sıra, sosyal mesafe adına uygulanacak uygulamaların ve önlemlerin uzun vadede ofis talebinde daha geniş etkilere sahip olacak.

Koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri!

İMSAD’ın ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 32’ncisi ‘COVID-19/EKONOMİ-20’ başlığı altında düzenlendi. Toplantıda koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri değerlendirildi.

Yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veren bankalar!

Koronavirusün ekonomik etkileri ve kurdaki değişimlerden sonra kredi faiz oranlarında hareketlenme yaşandı. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Hangi bankalar yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veriyor?

Koronavirüs yarım milyardan fazla insanı yoksulluğa itebilir!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, koronavirüsün ekonomik etkileri nedeniyle dünyada yarım milyardan fazla insanın yoksulluğa sürüklenebileceğini bildirdi.

Corona konut kredisi faizlerini nasıl etkiledi?

Coronavirüs salgının ekonomik etkileri sonrası kredi faiz oranları arttı mı? Salgın sonrası en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

covid ekonomik etkileri Haberi

covid ekonomik etkileri

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) kısa ve uzun vadeli riskleri tespit etmek üzere Marsh & McLennan ve Zürih Sigorta Grubu'nun katkısıyla hazırladığı Küresel Riskler Raporu 2021 yayımlandı. Raporda, 841 küresel uzman ve karar alıcıdan, 2021'e ilişkin endişelerini olasılık ve etki açısından sıralamaları istendi.

Katılımcılar, kısa vadeli (2 yıl) en büyük risklerin, Kovid-19 gibi "salgın hastalıklar" ve salgının ekonomik etkisiyle "geçim krizi" olduğunu belirtti. Rapora göre, Kovid-19'un insani ve ekonomik maliyeti şiddetli. Kovid-19, yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmada yılların ilerlemesini geriye götürmekle tehdit ediyor, sosyal uyumu ve küresel iş birliğini daha da zayıflatıyor.

"Salgın hastalıklar" ve "geçim krizinin" yanında "beklenmedik hava olayları", "siber güvenlik tedbirlerinin yetersiz olması", "dijital dünyada eşitsizlik", "ekonomide uzun süreli durgunluk", "terörist saldırılar", "gençlerde hayal kırıklığı", "sosyal uyumun erozyona uğraması" ve...