04 / 08 / 2024

Çukurova Grubu yurtdışı projeleri

Çukurova Grubu yurtdışı projeleri

Suudi Arabistan'ın inşa edeceği 11 statlık dev kompleks, Türk şirketlerinin odağında yer alıyor. Çukurova Grubu'nun patronu Karamehmet, 4.4 milyar dolarlık proje için teklifte bulundu

Medicana Grubu 95 milyon dolara Ataşehir’de yeni hastane açacak!

Medicana Grubu İzmir’in ardından 95 milyon dolarlık yatırımla Ataşehir’de yeni bir hastane açmak için çalışmalarını tamamlıyor. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Bu yatırımların ardından hedefimiz yurtdışında hastane açmak'' dedi.

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Olgar Grubu spor mağazalarıyla yurt dışına açılacak!

Halen Türkiye'de 45 ve yurt dışında iki adet SPX mağazası bulunan Olgar Şirketler Grubu, önümüzdeki dönemde yurtdışında daha fazla büyümeyi planlıyor. Şirket, Romanya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Makedonya'da mağaza açmak için pazar araştırması yapıyor...

Estethica yurtdışında büyüyecek!

MYC Partners Sağlık Grubu son dönemde yurtdışında büyümek için rotasını Bulgaristan’a çevirdi. Şirket, Bulgaristan'ın merkezi Sofya'da plastik cerrahi hastanesi kurmaya hazırlanıyor.

As Çukurova Gayrimenkul'den iflas iddialarına açıklama!

As Çukurova Gayrimenkul ve inşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, şirketleri hakkında çıkartılan dedikodulara sert bir şekilde cevap verdi. Aslan "En iyisini yapmayı ilke edinmiş bir aileyiz." dedi.

Çukurova Belediyesi tarafından yapılan taziye ve cemevi hizmete açıldı!

Çukurova Belediyesi'nin Altıneller Grubu'ndan destek alarak Karahan Mahallesi'nde yaptırdığı taziye ve cemevi milletvekilleri, STK temsilcileri ve halkın da katıldığı büyük bir törenle hizmete açıldı.

Divan Grubu Mersin'de otel açacak!

Türkiye’nin otelcilik ekolü Divan Grubu, yurt içi ve yurtdışındaki büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Grup Mersin'de 'Divan Mersin' projesini hayata geçiriyor.

Divan Grubu Adana'da otel açacak!

Divan Grubu, yurt içi ve yurtdışındaki büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin otelcilik ekolü Divan Grubu, Akdeniz Bölgesi’ndeki ilk otelini, 1 Eylül tarihinde Adana şehrinde hayata geçiriyor.

Altunbüken Grubu Çemberlitaş’taki binasını otele dönüştürüyor!

Kuyumculuk atölyelerini otel yatırımına çevirip turizme girmeye hazırlanan Altunbüken grubu, gayrimenkul ve kuyumculuk alanındaki işlerine otelciliği de ekliyor. İstanbul projesi sonrası hedefte Bodrum ve yurtdışı var.

Beyaz İnşaat Topkapı'daki projeleriyle büyüyor!

Topkapı’da Çukurova Grubu’na ait 17 bin metrekarelik parselde kat karşılığı anlaşan Beyaz İnşaat Turizm A.Ş., hemen bitişikteki Eczabaşı Grubu’na ait 10 bin metrekarelik arsayı da satın alarak iki etaptan oluşacak bir proje geliştiriyor.

Divan Grubu Cezayir'de 2 otel açacak!

Divan Grubu, işletmeciliğini yürüttüğü otellerdeki atılımına yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da hız kesmeden devam ediyor. Grup, Afrika kıtasının en büyük ülkesi Cezayir’de iki otel projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Say Yapı 2016'da yurtdışında üç fabrika kuracak!

Tüketici elektroniği alanında adını duyuran Digicom Grubu, inşaattan küçük ev aletlerine kadar farklı alanlarda da büyüyor. Şirket, 2016'da yurtdışında 150 milyon dolarlık üç tesis yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Divan Grubu Bağdat'ta otel açacak!

Divan Grubu, yeni otelini Bağdat’ta açmaya hazırlanıyor. Bu otelin hizmete girmesiyle birlikte, Divan Grubu’nun otel sayısı 24’e ulaşıyor. Divan Grubu, Bağdat otel projesiyle, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da büyüme ivmesini hızlandırıyor.

Çukurova Grubu yurtdışı projeleri Haberi

Çukurova Grubu yurtdışı projeleri


Arap Baharı'nın ardından sosyal alanlara yatırımlarını artıran Suudi Arabistan, dünyanın en büyük spor komplekslerinden birini oluşturmak için düğmeye bastı. Ülke yönetimi, yaklaşık 4.5 milyar dolara mal olacak dev bir spor tesisindeki ihale süreci için ilk adımı attı. 11 statlık kompleks için yarışacak firmalar arasına Türkler de katılacak. 9 teklifin listeye alındığı spor kompleksiyle ilgilenenler arasında Türk işadamı Mehmet Emin Karamehmet de yer alıyor. Çukurova Grubu'nun patronu olan Karamehmet'in inşaat şirketi Baytur, ABD merkezli Clark Construction ile birlikte teklif verecek. 


PROJE 4.4 MİLYAR DOLARLIK 

Ortadoğu'nun en büyük enerji şirketi Saudi Aramco'nun sorumluluğunda olacak 11 stadın her biri yaklaşık 45 bin koltuk kapasiteli olacak. Başkent Cidde'ye 50 kilometre uzaklıkta yer alacak olan King Abdullah Sport City kompleksinde her bir stat ortalama 400 milyon...