29 / 04 / 2024

çukurova huğ evleri

çukurova huğ evleri

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Harkaçtığı Köyünde 3 yıl önce kurulan köy eğitim ve kültür müzesi ile belediye tarafından yapımı devam eden kent müzesi bahçesindeki Huğ evler, geçmişi günümüze taşıyor.

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yok yok!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Çukurova Belediyesi, Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden biri olan ‘Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyor.

Çukurova'da dönüşümle modern bir şehir kurulacak!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "afet riskli alan üzerinde kurulu Belediye Evleri mahallesinde bin 78 dönüm alan üzerinde yapılacak kentsel dönüşümle, modern bir şehir kuruyoruz" dedi.

Çukuova Balkon Evleri fiyatları 2017!

Çukuova Balkon Evleri fiyatları 2017 kapsamında daireler minimum 395 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Proje Çukurova Gayrimenkul imzası taşıyor...

Çukurova Balkon Evleri satış fiyatları!

Çukurova Balkon Evleri satış fiyatları 395 bin TL'den başlıyor. Çukurova Gayrimenkul imzası taşıyan projede yüzde 12 indirim sağlanıyor...

Çukurova Balkon Evleri ödemeleri!

Çukurova Gayrimenkul imzası taşıyan Çukurova Balkon projesinde daire fiyatları 395 bin TL'den başlıyor. İşte Çukurova Balkon Evleri ödemeleri...

Çukurova Balkon güncel ev fiyatları!

Çukurova Balkon güncel ev fiyatları 395 bin TL'den başlıyor. Çukurova Balkon Evleri İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da inşa edildi...

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm'de sorular belirlendi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'nde vatandaşlarla buluştu. Çetin, Belediye Evleri Mahallesi'nde yapılacak Kentsel Dönüşüm ile ilgili soruları yanıtladı.

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı!

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Türkiye'nin en büyüğü olacak bu proje Adana'nın geleceğini inşa edecek" diye konuştu.

Adana Belediye Evleri Mahallesi'nin dönüşümünde sona doğru!

AK Parti Adana Milletvekili, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Fatma Güldemet Sarı, Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı. Adana Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'nın örnek projesini kısa sürede tamamlamak için herşey hazır" diye konuştu.

Adana Belediye Evleri projesi Bakanlık'tan onay bekliyor!

Adana Çukurova'daki Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayını bekliyor. 6 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek projede 16 bin konut yapılması planlanıyor.

Çukurova Balkon Evleri'nde 1+1'lerin yüzde 35'i satıldı!

Çukurova Balkon’da 1+1’ler 386 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 35’i satılan 1+1’lerin hepsinde balkon bulunuyor. 66 ila 84 metrekare arasında değişen deniz, adalar ve orman manzaralı 1+1’ler hem yatırım hem de oturum amaçlı olarak tercih ediliyor.

Adana Belediye Evleri Dönüşüm Projesi 2 yıldır onay bekliyor!

Adana'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki 7 bin hak sahibini ilgilendiren, 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 yıldır onay bekliyor.

çukurova huğ evleri Haberi

çukurova huğ evleri

Belediye Başkanı Ömer Tarhan. AA muhabirine, Çukurova'nın sosyolojik geçmişinde yaşam mekanı olarak önemli bir yer tutan huğ evlerin müzelerde hayat bulacağını söyledi. 


Huğ evi gelecek nesillere taşımak için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Tarhan." Sayılan bugün pek az da olsa. günümüze ulaşabilmiş örnekleriyle Huğ evlerin yaşamımızda apayn bir yeri vardır. 

Belediye bünyesinde Kent Kültür Merkezi bahçesinde orijinaline uygun şekilde yaptığımız huğ evde yakın tarihimizin sosyal yaşamı ile birlikte ev araç gereçleri sergilenecek. Geçmişini bilmeyenler geleceği ile ilgili pozitif planlar yapamaz " diye konuştu.Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Kadirli Şiltesi Başkanı İbrahim Boysal ise Harkaçtığı Köyünde kurdukları köy eğitim ve kültür müzesi ile amaçlarının kayix)lmaya yüz tutan kültür varlıklarını koruyarak gelecek nesillere aktanııak olduğunu ifade etti. -Huğ evler, Çukurova yöresinin bilinen en eski...