02 / 05 / 2024

Cumaovası-Torbalı Banliyo hattı deneme sürüşü

Cumaovası-Torbalı Banliyo hattı deneme sürüşü

Bakan Yıldırım, yapımı tamamlanan Cumaovası-Torbalı arasındaki banliyo hattının deneme seferine katıldı. Yıldırım, " Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına getirmeye kararlıyız" dedi.

Gaziray Banliyo Hattı'nın yüzde 85'i tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziray Banliyo Hattı Projesi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı. 

Fatma Şahin: En güzel işimiz metro olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada “‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan’ türküsünü söylemişiz yıllardır, kara treni bile çalıştıramamışız. İki yıl önce Gaziray Banliyo Hattı Projesi’ne başladık, kara treni Gaziray’a dönüştürdük." dedi.

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Selçuk'un Kurtuluşu, Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde tüm İzmirlileri selamladı.

Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı açılıyor!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerine katılması beklenen Başbakan Yıldırım, birçok eseri de hizmete açacak.

Sürat Demiryolu Hattı 2018'de devreye girecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Sürat demiryolu 2018’de devreye girince YHT bütün şehirlere uğrayan banliyo hattı gibi olacak” dedi.

İzban, Torbalı'ya direkt sefer için hazır!

Torbalı'nın açılmasıyla birlikte 110 kilometrelik hat uzunluğuna erişen İZBAN, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Tepeköy-Menemen ile Aliağa-Cumaovası arasında günde 51 direkt sefer düzenlemek için gerekli planlamayı yaptı.

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan "İzmir Banliyö Sistemi"ni Torbalı ilçesine kadar uzatan 30 kilometrelik ilave hattın açılışı gerçekleştirildi.

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı, geçtiğimiz Cumartesi günü törensiz olarak hizmete açılmıştı.

İzban Torbalı'nın çehresini değiştirecek!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın yeni açılan 30 kilometrelik Torbalı hattı vatandaşların akınına uğradı.

İzmir Torbalı'daki 80 toki konutu ne zaman satışa çıkacak?

İZBAN hattının açılmasıyla İzmir'in yeni çekim merkezi olan Torbalı ilçesindeki 80 TOKİ konutu, açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılacak.

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler, bugün saat 05.25’te, Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı. İlk verilere göre altı istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı.

İZBAN Torbalı hattında ilk seferler 6 Şubat Cumartesi günü başlayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında yapılan ve mevcut Aliağa-Cumaovası hattının Torbalı'ya kadar uzatılmasını sağlayan projede ilk seferin 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceğini açıkladı

Cumaovası-Torbalı Banliyo hattı deneme sürüşü Haberi

Cumaovası-Torbalı Banliyo hattı deneme sürüşü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Geçtiğimiz 13 yıllık süreye bakıldığında ülkemizin yollarla, havalimanlarıyla, deniz limanlarıyla, hızlı trenlerle kaderini nasıl değiştirdiysek, iletişimde Türkiye'yi Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın en ileri ülkeleri arasına getirdiysek, Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına getirmeye kararlıyız" dedi.


Yıldırım, Egeray Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Cumaovası-Torbalı banliyo hattının deneme seferine katıldı.


Vali Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile trene binen Yıldırım, bir süre vatman bölümüne geçerek treni sürdü. 


Yıldırım, Develi İstasyonu'nda duran trenden inerek kendisini çiçeklerle karşılayan vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.


Torbalı'da istasyon yakınında vatandaşlara hitap eden Yıldırım, 1 Kasım'da Torbalı'nın tarih yazdığını belirtti. Yıldırım, İzmir ve Torbalı için var güçleriyle çalışacaklarını kaydederek, "Geçtiğimiz 13 yıllık süreye bakıldığında ülkemizin yollarla, havalimanlarıyla, deniz limanlarıyla, hızlı...