03 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin içinde neler var

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin içinde neler var

AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Cumhurbaşkanlığı sarayının tapusunu gösterdi. Tapuya göre,arazide 8 katlı ofis iş yeri, 2 adet 7 katlı ofis işyeri, 3 adet 4 katlı ofis iş yeri, 2 adet 2 katlı ofis işyeri, 6 adet tek katlı ofis işyeri yer alıyor.

Gelirinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali yüzde 9 daha fazla: Kiralar ömrü kısaltıyor!

Yapılan son bir araştırmaya göre yükselen kiralar strese neden oluyor ve ortalama ömrü kısaltıyor. Gelirlerinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali, gelirinin yüzde 30'unu kiraya verenlerden yüzde 9 daha fazla. İşte şok eden o rakamlar...

Bakan Özhaseki müjdeyi verdi: 6 ay içinde 100 bin civarında köy evini bitireceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 200 bin evin yapımına başladıklarını belirterek, 6 ay içinde 100 bin civarında köy evinin biteceğinin müjdesini verdi.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Döviz kurları kısa süre içinde dengeye gelecek!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, döviz kurlarının bir geçiş döneminin ardından, kısa süre içinde dengeye geleceğini öngördüklerine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı resmen bombayı patlattı! Çok sayıda personel alınacak! Açık kadrolar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi, bünyesinde istihdam etmek üzere 254 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Milli Saraylar İdaresi, açık kadroları ve başvuru tarihlerini de paylaştı.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajı 2023'ün sonuna uzatılıyor! Karar, Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu! 

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajının 2023'ün sonuna uzatılmasını içeren karar Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu. İşte okarar ile ilgili tüm ayrıntılar...

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

İstanbul Finans Merkezi'nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, birkaç küçük rötuştan sonra İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tamamının 3-4 ay içinde açılacağını duyurdu. 

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Doların rotası oluşturuldu! 6 ay içinde yer yerinden oynayacak! Dolar borcu olanlar köşeye sıkışacak

Döviz analistlerinden yeni dolar tahmini geldi. Gelecek altın ay içinde Tükrk lirasının yaklaşık yüzde 12 değer kaybetmesi beklenirken doların da rotası oluşturuldu. Dolar borcu olanlar köşeye sıkışacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir merkezleri gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şehir merkezleri gibi köylerin de 1 yıl içinde ayağa kaldırılacağız'' diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Borsada en çok onlar kazandırdı! Son 1 sene içinde değerini yaklaşık yüzde 1000’e katladı!

Özellikle borsayla yeni tanışmış olan yatırımcı, hangi hisselere yatırım yapacağı konusunda kararsızlık yaşıyor. İşte bir sene içinde değerini yaklaşık 5’e katlayan o şirket hisseleri…

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin içinde neler var Haberi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin içinde neler var

Deligöz’ün elindeki tapuya göre, Cumhurbaşkanlığı sarayının Ankara Yenimahalle Orman Çiftliği mahallesinde tescilli olduğu ve Maliye Hazinesine kayıtlı bulunduğu belirtiliyor.


Tapu kaydına göre Saray arazisi üzerinde, bir adet 8 katlı ofis iş yeri, 2 adet 7 katlı ofis işyeri, 3 adet 4 katlı ofis iş yeri, 2 adet 2 katlı ofis işyeri, 6 adet tek katlı ofis işyeri yer alıyor.


Deligöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, TBMM binasının da 1961′den 1987′ye kadar iskan tapusu olmadığını öne sürdü ve ‘’26 yıl sonra Özal’ın başbakanlığı döneminde buranın iskan tapusu alındı’’ dedi.


Çankaya Köşkünün de tapusu olmadığını savunan Deligöz,’’Ey CHP’liler sizin gibi sol zihniyetli birkaç mimar konuyu mahkemeye taşıdığı için Cumhurbaşkanı Külliyesi’nin tapusunu almak gecikti’’ dedi.


Sözcü



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin...