28 / 08 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı vatandaşların ziyaretine açılacak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı vatandaşların ziyaretine açılacak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, internet üzerinden bireysel olarak yapılacak başvurular yoluyla vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! Vatandaşların hakları neler? 

Mega kent İstanbul'da 600 bin konutun acilen dönüşmesi gerekli. Peki yapının riskli olduğu nasıl anlaşılır? Vatandaşların dönüşüm sürecinde hakları nelerdir? İşte İstanbul'daki dev kentsel dönüşüm için yol haritası...

CHP'li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç yaptığı açıklamada hükümetin yanlış politikalarıyla vatandaşların konut sahibi olmasının hayalinde ötesinde kaldığını dile getirerek, "Kredi ile ev almak daha da zorlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımları azalıyor. Bunun nedeni ise artan fiyatlar oluyor. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının eleştirerek, deprem bölgesindeki vatandaşların konut beklediğini belirtti.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Vatandaşların Marmara depremi endişesi azaldı: Şubat 2023’te yüzde 80 olan endişe oranı, Ocak'ta yüzde 66'ya geriledi!

Ipsos tarafından yapılan bir son dakika açıklamasına göre, vatandaşların büyük Marmara depremi endişesinde düşüş yaşandı. İşte anketlerden depremler ile ilgili çıkan sonuçlar...

Vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahminleri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği beklediği asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Peki vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahmini ne? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Milyonlarca emeklinin maaşı bu şekilde kesilecek. Emekli vatandaşlar acil baksın

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Çünkü bazı emekli vatandaşların maaşı kesilecek.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

2023 yılının ikinci yarısında zamlanan ürünler arasında ekmek ve simit de yer aldı. En çok tüketilen gıda ürünlerinden olan ekmek ve simide gelen zam, vatandaşların omzuna bir yük daha ekledi. Vatandaşların tepkisine neden olan zam sonrası ekmek ve simidin işte yeni fiyatı…

Cumhurbaşkanlığı Sarayı vatandaşların ziyaretine açılacak Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı vatandaşların ziyaretine açılacak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, başvurularını Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yer alan "Külliye Ziyareti Başvurusu” linki aracılığı ile gerçekleştirebilecek. 


Sadece internet üzerinden yapılacak başvurular, TC Kimlik No ve iletişim bilgileri girilerek yapılacak.


Başvurunun ardından vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına ve başvuruların yoğunluğuna göre belirli seçenekler sunulacak ve başvuru sahiplerine kesin teyit için son bildirim, telefon üzerinden Halkla İlişkiler Başkanlığı'nca yapılacak.


ZİYARET 90 DAKİKA SÜRECEK


Ziyaretlerin cuma günleri, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde gerçekleşmesi planlanırken, her bir grubun yaklaşık 40 kişiden oluşması, ziyaretin rehber eşliğinde ortalama 90 dakika sürmesi öngörülüyor.


Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyareti kapsamında sırasıyla idari binalar, Külliye bahçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamının da bulunduğu ana binanın zemin katı ve halihazırda halkın kullanımına açık olarak hizmet veren Beştepe...