27 / 04 / 2024

cumhurbaşkanlığı sarayı yıkılacak mı

cumhurbaşkanlığı sarayı yıkılacak mı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

Sit alanlarına kamu binası yapılabilir mi?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, tarihi sit alanlarında, kamu binası yapılabileceğine ilişkin ilke kararının yürütmesini hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle durdurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

Depremde ağır hasar alan 26 bina acil yıkılacak!

İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Toplam 1238 binada çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Bunlardan 1238 binadan 26'sı acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina'' diye konuştu.

Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasıyla ilgili eleştiriler devam ediyor. Bölge halkı saray istemediklerini belirtti ve istihdamın artırılmasını talep etti...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

İstanbul depreminde 48 bin bina yıkılacak!

İstanbul Deprem Çalıştayı’nda İstanbul depreminde 48 bin binanın yıkılacağı ve yıkılacak binalar için önlem alınması gerektiği belirtildi.

Yozgat'ta kent siluetini bozan iki bina yıkılacak!

Yozgat Eski Belediye Hizmet Binası ve Eski Hükümet Konağı'nın yıkılması için çalışmalara başlandı. Şehir merkezinde çirkin görüntüye neden olan iki riskli bina yıkılacak.

Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi yıkılacak!

Deprem riski taşıdığı bulunan Erenköy Kız Anadolu Lisesi yaz tatilinde yıkılacak. Yeni okulun 16 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Malatya'da depremde hasar gören 157 bina yıkılacak!

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde meydana gelen, büyüklükleri 3.0 ile 4.5 arasında değişen depremlerde ağır hasar gören 157 bina yıkılacak.

Kartal'daki riskli binalar tek tek yıkılacak!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafında bulunan riskli Yunus Apartmanı'nın ardından Bahar, Uzunlar, Anadolu, Karalar, Potur, Ünal, Uğur apartmanları da yıkılacak.

Murat Kurum: Kartal'da riskli 8 bina yıkılacak!

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına başlandı. Bölgede riskli olan 8 bina yıkılacak...

Tokat Turhal'daki 1.500 riskli konut yıkılacak!

Tokat'ın Turhal ilçesi Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan riskli 1.500 konut yıkılacak.

Tokat Turhal'da bin 500 konut yıkılacak!

Tokat’ın Turhal İlçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deprem riskli alan ilan edilen Camikebir ve Kova Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile birlikte kale etrafındaki konutlar yıkılacak.

Konak'ta depreme dayanıksız iki okul yıkılacak!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan iki okul binası, depreme dayanıksız olması gerekçesiyle yıkılacak. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, konu ile ilgili açıklama yaptı.

cumhurbaşkanlığı sarayı yıkılacak mı Haberi

cumhurbaşkanlığı sarayı yıkılacak mı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi. 


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Danıştay 14. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının yer aldığı alana ilişkin 22 Şubat 2014 tarihli kararla, yerel mahkemenin tarihi sit statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlem hakkında verdiği iptal kararının yürütmesini durdurdu. 


Yüksek Mahkemenin bu kararının gerekçesinde, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliklerini taşımadığının açıkça ifade edildiği belirtildi. Bunun ise Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının bulunduğu alanın tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla zaten sabit olduğu anlamına geldiği vurgulandı. 


Dolayısıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun "Tarihi Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları" ilke kararında yer alan "Kamu Hizmet Yapıları" ibarelerinin yürütülmesinin durdurulması hakkında verdiği kararın, zaten yargı kararıyla tarihi sit alanı olmadığı açık...