19 / 05 / 2024

cumhurbaşkanlığı seçiminde gurbetçiler nasıl oy verecek

cumhurbaşkanlığı seçiminde gurbetçiler nasıl oy verecek

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, yurtdışında bulunan Türkler'in 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl oy kullanabileceğini açıkladı... İşte gurbetçilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma yolları ve şartları...

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Asgari ücretliler 28 Mayıs'a kilitlendi! Asgari ücret artışı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce belli olur mu?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından adayların seçmen karşısına hangi vaatler ile çıkacağı merak konusu. Cumhurbaşkanı adaylarından sabit gelirlilere yönelik ekonomik vaatler beklenirken, asgari ücret artışının 28 Mayıs öncesi açıklanacağı da ileri sürülüyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim’de açılıyor!

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın binasının inşaatı tamamlandı. “Bitmeyen Senfoni” olarak adlandırılan projede ilk konser 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını açıyoruz” dedi. Peki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasına yeni logo!

Uzun zamandır inşaat çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni bina 29 Ekim'de açılacak. Yeni bina için yeni logo tasarlandı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası 29 Ekim'de açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın dünya standartlarındaki yeni senfoni binası 29 Ekim'de açılacak...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'da temeli 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CSO binasının açılışını yapacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı!

Katar, Avrupa’daki İslami finans ihtiyacını karşılamak amacoyla İstanbul Finans Merkezi’ni kullanacak. Cumhurbaşkanlığı, altyapı çalışmaları için Katar Finans Merkezi’nde bir ofis açtı.

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan konut sektörünün yeni hedefi yabancılar oldu. Gurbetçiler ve yabacılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açıldı! 

7 gün 24 saat hizmet sağlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışı bugün törenle gerçekleştirildi. Açılışa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan katıldı... 

cumhurbaşkanlığı seçiminde gurbetçiler nasıl oy verecek Haberi

cumhurbaşkanlığı seçiminde gurbetçiler nasıl oy verecek


T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;


"Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, tarihte ilk kez 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları ülkelerde oylarını kullanabilecekler. Yurtdışı yaşayan seçmenler bulundukları bölgelerde kurulacak sandıkların yanı sıra gümrük kapılarında da oylarını kullanabilecekler.


Oy Kullanmak için ne yapmak gerekiyor?


1) Seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı kontrol etmek


2) Kayıtlı değilseniz seçmen kütüğüne kayıt yaptırmak ve bilgileri güncellemek.


3) Kayıtlı olduğunuz dış temsilcilikte oyunuzu kullanabilmek için www.ysk.gov.tr internet adresinden randevu almak.


4) 31 Temmuz 2014 Perşembe - 03 Ağustos 2014 Pazar tarihleri arasında her ülke için belirlenen günlerde sandık başına gidip oyunuzu kullanmak.



Seçmen kütüğünü kontrol edin!


Vatandaşlarımızın seçimlerde oy kullanabilmeleri için yurtdışı seçmen kütüğüne güncel adres bilgisi ile kayıtlı bulunmak gerekiyor. Bunun için vatandaşlarımızın bilgilerini muhakkak kontrol etmeleri gerekiyor. Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı...