03 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi

Mimarlar Odası, cami, kongre merkezi ve özel konutun ruhsatını sordu Başbakanlık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, topu birbirine attı. Mimarlar Odası, 'AOÇ'de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz' mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'nin Beştepe mevkisinde yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini inceledi. Erdoğan, incelemelerin ardından Orgeneral Doğan Güreş'in cenazesine katılmak üzere Kocatepe Camisi'ne geçti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Koydaki yerleşkeye havuzlu vilların yapıldığı iddia edildi.  

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı başladı!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılacağını söylenen Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaat alanını inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban yetkilerden bilgi aldı.

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi ihalesi yarın!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi ihalesi 11 Nisan'da!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Nisan 2019 tarihinde yapılacak.

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap ihalesi 11 Nisan'da!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Beylikdüzü İsmail Hakkı Tonguç Dernekler Yerleşkesi açıldı!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe halkına daha kaliteli, erişilebilir ve nezih ortamlar sunmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda  “İsmail Hakkı Tonguç Dernekler Yerleşkesi” ve “Spor Tesisleri”nin toplu açılış töreni de yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı!

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 30 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde önemli maddeler yer aldı. 

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni yerleşkesi için çalışmalar devam ediyor. Akıbeti merak edilen MİT’in tarihi yerleşkesinin ise Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceği söyleniyor..

Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu için kamulaştırma kararı!

Gökova Körfezi’ne inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu nedeniyle bölge sakinlerinin arazileri için kamulaştırma kararı verildi. 

Murat Kurum'dan 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kaçak' iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaçak bir yapı" olduğuna ilişkin iddialar üzerine, Külliye'nin ruhsat ve iskan belgelerini gösterdi.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi Haberi

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi

TMMOB'a bağlı Ankara Mimarlar Odası, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde inşaa edilen Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'ndeki cami, kongre merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Özel Konutu'nun ruhsatı olup olmadığını Başbakanlık'a sordu. Başbakanlık, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni işaret ederek, "Ruhsatı ilgili makamdan iste" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise ruhsat sorusuna, "Başbakanlık'tan sorun" yanıtını verdi. 

Ankara Mimarlar Odası, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında dava açarak, ruhsatı mahkeme yoluyla edinecek. 


Ankara Mimarlar Odası, AOÇ'de Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi içinde yapılan cami, kongre merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Özel Konutu'na ilişkin ruhsat sorularına yanıt bulamadı, inşaat için ruhsat verme sorumluluğunu Başbakanlık'ta, Ankara Büyükşehir Belediyesi de üstlenmedi. Soruyu önce Başbakanlık'a soran Ankara Mimarlar Odası, "Ruhsatı ilgili makamdan iste" yanıtını aldı. Başbakanlık'm işaret ettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi ise odaya, "Başbakanlık'tan sorun" yanıtını verdi. 


"Kaçakistan" benzetmesi


Kurumların ruhsat yanıtını, "ciddiyetsizlik" olarak...