03 / 05 / 2024

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni yerleşkesi için çalışmalar devam ediyor. Akıbeti merak edilen MİT’in tarihi yerleşkesinin ise Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceği söyleniyor..



Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni binasında çalışmalar yakında tamamlanacak. Taşınma işlemleri gerçekleşmeden önce, mevcut tarihi binanın ne olacağı merak ediliyordu. Tarihi yerleşkenin Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceği ve Ankara’daki mahkemelerin tek çatıda toplanacağı duyuruldu. 

Haberport'ta yer alan habere göre, Yeni adliye MİT’in eski binalarında mevcut olacak. 1970’den beri Yenimahalle Yerleşkesi’nde hizmet veren MİT, Etimesgut Bağlıca’da yeni karargaha çok yakında taşınacak.

Adalet Bakanlığı’nın da Yenimahalle yerleşkesi ile ilgili çalışmaları başlattığı ifade ediliyor.  Ankara  Adliyesi Yetersiz Kalıyor Yeni adliye yerleşkesiyle ilgili pek çok iddia söz konusuydu. Çünkü 1989 yılında Sıhhiye’de açılan Ankara Adliyesi yetersiz kalmaktaydı. Bundan dolayı da mahkemeler farklı binalara taşınmaktaydı. Şuanda da Ankara adliyesi mahkemeleri 8 farklı binada hizmet veriyor.

Yenimahalle yerleşkesine geçişle birlikte artık avukatlar ve vatandaşlar binalar arasında dolaşıp durmayacak. Adalet Bakanlığı’nın bu konu üzerinde çalışma yaptığı bilinmekteydi. Ancak ulaşım araçlarına yakın olmadığı için pek çok yerden vazgeçilmişti. Şimdilerde ise Bakanlık tarafından henüz bir açıklama yapılmamış olsa da, Yenimahalle yerleşkesine geçileceği iddia ediliyor.

 


Geri Dön