28 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kaçak' iddialarına yanıt!

Murat Kurum'dan 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kaçak' iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaçak bir yapı" olduğuna ilişkin iddialar üzerine, Külliye'nin ruhsat ve iskan belgelerini gösterdi.



TBMM Genel Kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlıklarının bütçelerinin görüşmeleri sırasında milletvekillerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaçak bir yapı" olduğuna ilişkin iddialar üzerine, Külliye'nin ruhsat ve iskan belgelerini gösterdi.

Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin kaçak olduğu ithamı var. Bu külliyenin  Ankara  Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 3 Haziran 2011 tarihli kararıyla bu alana ait koruma amaçlı imarplanı yapılmış, 17 Haziran 2011 tarihinde onaylanmıştır. Külliyemize, milletin külliyesine ait yapı ruhsatı ve ana binanın iskan ruhsatı da alınmıştır. Ruhsat ve iskanlar buradadır." şeklinde konuştu.

Murat Kurum, bakanlık olarak ilk yüz günlük eylem planları çerçevesinde tescil harici alanların tescil edilmesi ve bu alanların ekonomiye kazandırılması için çalışmalar başlattıklarını, bu kapsamda 24 milyon metrekare hazine arazisinin tescilinin yapıldığını ve böylece bu arazilerin ekonomiye kazandırılacağını belirtti.

Murat Kurum ayrıca, AK Parti iktidarının, ulaşımdan sanayiye, ekonomiden sağlığa, savunma sanayisinden turizme kadar birçok sektörde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini  de sözlerine ekledi.

Görüşmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu; Tarım ve Orman Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsünün bütçeleri kabul edildi.

 


Geri Dön