23 / 11 / 2024

Lütfi Elvan'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi açıklaması!

Lütfi Elvan'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kaçak olmadığını belirterek, bununla ilgili 27 dava açıldığını ve davaların 24’ünün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlandığını söyledi.




Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 2016 yılı bütçesi görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili olarak sürekli "kaçak" ifadesi kullanılması hakkında açıklamalarda bulundu.

 

"3 Ağustos 2010 tarihinde 1/10.000 ölçekli imar planı kabul edilmiştir, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı kabul edilmiştir ve 8 Ekim 2014 tarihinde yapı kullanma izin belgeleri alınmıştır" diyen Lütfi Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bu binanın, külliyenin iskan ruhsatı alınmıştır, bu bina kaçak değildir. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddialar, asılsız ve hukuki mesnetten uzaktır. Üst yargı kararları da tamamen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine kararlardır. Bununla ilgili 27 dava açılmıştır, bu davaların 24'ü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

 

"6 temel alanda reformlar yoğunlaştırılacak"

 

TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçeleri üzerinde Hükümet adına konuşan Elvan, Türkiye'nin son 14 yılda her alanda büyük başarılara imza attığını, kronik olarak bilinen ve yıllarca konuşulan birçok meselenin kendi dönemlerinde çözüldüğünü ifade etti. Elvan, AK Parti hükümetlerinin Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiye nasip olmamış kurumsal sürekliliğe, reform hafızasına ve tecrübesine sahip olduğunu ifade ederek, kritik alanlarda yapacakları reformlarla milletin kendilerine verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanacaklarını, geleceğin Türkiyesini inşa için çaba sarfedeceklerini söyledi.

 

"Reformlarımız sonucunda daha özgür,daha demokratik, daha rekabetçi ve insan odaklı bir anlayış içinde refahını yükselten ve daha adil gelir dağılımına sahip Türkiye'ye ulaşma idealini sürdüreceğiz" diyen Elvan, demokratikleşme ve adalet, eğitim, kamu yönetimi, kamu mali yönetimi ve reel ekonomide köklü dönüşümle öncelikli dönüşüm programları olmak üzere 6 temel alanda reformları yoğunlaştıracaklarını anlattı.

 

"Kayıt dışılık oranı önümüzdeki günlerde daha da düşecek"
 

Çalışma hayatı ve iş gücü piyasalarına yönelik gündeme getirmesi gereken bazı hususlar olduğunu anlatan Elvan, bunlardan birinin işletmelerin rekabet gücünün artırılması, işçilerin hakkının korunması ve istihdamı artırmak olduğunu kaydetti. 

 

Elvan, kamuoyunda esnekliğin artırılmasının işçiler aleyhine bir gelişmeymiş gibi gösterilmesinin anlamsız olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 

"İş gücünde esneklik olarak getirilen düzenlemeler kayıt dışılığı azaltıcı, iş güvencesini artırıcı, hatta sendikalaşmayı artırıcı düzenlemelerdir. Kayıt dışılık konusunda çok önemli başarılar elde ettik. 2002 yılında kayıt dışılık oranı yüzde 52,1'dir, bugün yani 2015 sonu itibarıyla kayıt dışılık oranı yüzde 32,6'dır. Bu kayıt dışılık oranı önümüzdeki günlerde daha da düşecektir. Meclise sunduğumuz çalışma hayatıyla ilgili yasa tasarısı, süreklilik arz etmeyen işlerde genellikle kayıt dışı çalışan vatandaşların kayıt altına alınarak sosyal güvenceli bir şeklide istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Evde çalışma imkanı, tele çalışma imkanı, uzaktan çalışma imkanını da getiriyor. Özellikle kadınlarımızın ve engellilerimizin kayıt altına alınması, bu tasarıyla gerçekleşecek olan hususların başında geliyor."


Vatan


Geri Dön