27 / 04 / 2024

Lütfi Elvan'dan faizsiz konut edindirme kampanyaları açıklaması!

Lütfi Elvan'dan faizsiz konut edindirme kampanyaları açıklaması!

Lütfi Elvan, gelir düzeyi düşük vatandaşların yanında olacaklarını, hiçbir zaman onların mağduriyetine yol açacak bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti.



Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığın 2021 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sözlerine, "Makro ekonomik istikrarı sağlamak, finansal istikrarı sağlamak ve fiyat istikrarı konusuna çok önem veriyoruz. Bizim yol haritamızın genel çerçevesini bunlar oluşturuyor. Bu birincisi" şeklinde başlayan Lütfi Elvan, ikinci husus olarak da kalkınma ve ekonomi ile hukuk arasındaki ilişkiye önem verdiklerini belirtti.

- Faizsiz konut edindirme kampanyaları

Lütfi Elvan, gelir düzeyi düşük vatandaşların yanında olacaklarını, hiçbir zaman onların mağduriyetine yol açacak bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti. Ekonomideki kayıt dışılığa ilişkin soru üzerine Elvan, bunun önemli ve öncelik verdikleri konulardan biri olduğunu söyledi.

Lütfi Elvan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine ilişkin soru üzerine, "TÜİK'in tüm verileri Avrupa İstatistik Ofisi'ne (Eurostat) açık. TÜİK, uluslararası standartlarda kredibilitesi yüksek bir kurumumuzdur. Özellikle TÜİK Başkanımıza 'Eğer toplumda bu tür söylentiler varsa, bu tür ifadeler kullanılıyorsa, istatistik alanında çalışan bilim adamı, öğretim üyesi ve hocalarımızla bir araya geleceksin. Nasıl bir yöntem ve mekanizma içerisinde çalışmalarımızı yürüttüğümüzü açıklıkla anlatacaksın.' dedim. Aylık sahadan 585 bin veri alınıyor. Alınan her bir verinin fotoğrafları çekiliyor ve kayda alınıyor. Yeni bir sistemi tamamlama aşamasındalar." dedi.

TÜFE kapsamında 81 il merkezi ve 225 ilçeden, aylık olarak yaklaşık 28 bin iş yerinden 895 madde çeşidi ile 545 bine yakın fiyat derlendiğini belirten  Elvan, enflasyon rakamlarının belirli bir gelir grubuna ait olmadığını, ülkenin tamamına yönelik bir gösterge olduğunu dile getirdi.

Elvan, faizsiz ev ve konut edindirme kampanyaları ve şirketlerine ilişkin soruya, "Bununla ilgili BDDK Başkanımızdan süratle bir çalışma yapılıp bu çalışmanın bakanlığımızla paylaşılmasını istedim. Eğer böyle bir kanun teklifi verilmesi hususu benimsenirse, açıkçası biz adım atmak arzusundayız. Bu konuyla ilgili bir adım atmalıyız." şeklinde cevap verdi.

Faizsiz konut sistemi alarm mı veriyor?


Geri Dön