16 / 05 / 2024

cumhuriyet caddesinin tarihi

cumhuriyet caddesinin tarihi

Taksim Meydanı'ndan başlayarak Harbiye'de, Valikonağı ve Halaskargazi caddelerinin kavşağına kadar uzanan Cumhuriyet Caddesi, 1944 yılında 10 metre Surp Agop mezarlığı tarafına doğru genişletilecekmiş. Bu işe 70 bin lira sarf edilecekmiş.

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

30 Haziran Cuma altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını kaç TL? Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakınan takip ediliyor. Son zamanlarda tarihi rekorunu kıran altın, gündemden düşmüyor. Peki 30 Haziran Cuma altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını kaç TL? Canlı altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

TOKİ başvuruları bitiyor! Acelen edin! TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Cumhuriyet tarihini en büyük sosyal konut projesi olarak adlandırılan TOKİ ilk evim konutlarının başvuru tarihinde sona yaklaşıldı. Peki, TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?  TOKİ’ye kaç kişi başvuru yaptı? İşte detaylar…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje tarihi! İşte 81 ilde 150 bin konut başvuru detayları!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan Cumhuriyet tarihinin sosyal konut projeleri vatandaşları bir hayli heyecanlandırdı. Peki 81 ilde inşa edilecek olan 150 bin konut başvuru detayları nelerdir?

Mardin Cumhuriyet Meydanı için imzalar atıldı!

Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması/Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı. 

Ankara AKM Millet Bahçesi'nde neler oluyor?

TOKİ'nin “davet” usulüyle Yapı ve Yapı İnşaat'a 398.5 milyon TL'ye ihale ettiği Ankara Millet Bahçesi inşaatı başladı. Proje, Tescilli Merasim Pisti, Şeref Tribünü gibi Cumhuriyet'in tarihi mirasını içeren tescilli yapıları yutacak mı?

Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Yabancıya konut satışta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık, 3-5 yılda 15 milyar dolara çıkarırız" dedi...

Gül İnşaat Beykent Avenue İstanbul teslim tarihi!

Ön taleplerin toplandığı Avenue İstanbul projesi İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa ediliyor. İşte Gül İnşaat Beykent Avenue İstanbul teslim tarihi...

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Kastamonu Cide Cumhuriyet İlkokulu'nun ihalesi 14 Mart'ta!

Cide’deki tarihi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yenisinin yapılabilmesi için ihaleye çıkılacak. Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılacak ihalen 14 Mart 2017 Salı günü gerçekleşecek.

Ankara'daki tarihi yapılar yıkılıyor mu?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Özgen Acar bugünkü yazısında, Ankara'daki tarihi yapıların restorasyon çalışmalarını ele aldı. İşte Acar'ın o yazısı...

Ankara'daki tarihi Marmara Köşkü yıkıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk’ün konut olarak kullandığı tarihi Marmara Köşkü'nün yıkıldığını bildirdi. Cumhuriyet'in simge mekânlarından olan köşk AOÇ arazisinde bulunuyordu.

cumhuriyet caddesinin tarihi Haberi

cumhuriyet caddesinin tarihi

Taksim-Harbiye 


Belediye caddeyi genişletmeye karar verdi.


Belediye, Taksim'le Harbiye arasındaki caddeyi genişletmeye karar vermiştir. Bunun için Sürpagop arsası 10 metre geriye alınacaktır. Sürpagop arsasının 10 metre geriye alınmasına şimdiden başlanmıştır. Taksim Bahçesi'ndeki Dağcılık Kulübü binası yakında yıktırılacaktır. Kulüp, Sürpagop arsasındaki binasına nakledecektir.


Caddenin genişletilmesi kararı üzerine, Sürpagop arsasından inşaata hazırlanmış olanlar hazırlıklarını durdurmuşlardır. Bunlara, arsalarından alınacak 10 metreye mukabil derinlikten 10 metre verilecektir. 

Caddenin bu suretle genişletilmesi için 70 bin lira sarf edilecektir. Bu para caddenin karşı tarafındaki binalardan alınacak şerefiye resmiyle karşılanacaktır.


(1944 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Akşam Gazetesi 18 Temmuz 1944


Abdullah Kutalmış...