06 / 05 / 2024

cunda adası imara mı açılacak

cunda adası imara mı açılacak

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Tavuk Adası'nda çalışmalar tam gaz! 'Keyif Adası'na dönüşüyor!

Cunda Adası'na 700 metre mesafede yer alan Tavuk Adası'nda inşaat çalışmaları 10 Nisan tarihinden itibaren devam ediyor. Peki son olarak ruhsatının iptali için yargıya taşınan Tavuk Adası ne zaman hizmete açılacak? İşte Tavuk Adası'na ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtı...

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği Ayvalık'taki Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor...

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Cunda Adası'nda SİT alanında başlayan inşaat meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda bir SİT alanında başlayan inşaat meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de 250 yıllık manastır yıkıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınında bulunan Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel defineci kazıları nedeniyle yıkıldı.

Ozan Güven, Cunda'ya yerleşti!

Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’un açtığı darp davası nedeniyle zor günler geçiren Ozan Güven, Cunda adasına yerleştiği öne sürüldü.

Fikret Orman Cunda Adası'ndan arsa alacak!

Bodrum’da otel inşa etmek isteyen Fikret Orman, geçtiğimiz gün gittiği Cunda Adası’na bayıldı. Adada bir otel yapmak isteyen iş adamı yaklaşık 15 milyon lira harcayacak.

Cunda Despot Evi hizmete açıldı!

Yatırım değeri 13 milyon Euro olan Cunda Adası'nda yer alan Despot Evi, denize sıfır konumda 28 odası ile misafirlerini ağırlamaya başladı...

Cunda Adası’ndaki Taş Kahve mahkemelik oldu!

Ayvalık Cunda Adası’ndaki Taş Kahve’ye izinsiz müdahale edildiğini tespit eden Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü savcılığa başvurdu.

Galatasaray Adası dev paravanlarla çevriliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2 yıl önce üzerinde yer alan imara aykırı kaçak yapılar yıkıldıktan sonra metruk halde yer alan Galatasaray Adası'ndaki görüntü kirliliğini kaldırmak için dev paravanlar kuruluyor.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın imar sorunu TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın imara açılmasına ilişkin, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

cunda adası imara mı açılacak Haberi

cunda adası imara mı açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen doğal sit alanları ile ilgili yazıda Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde bulunan Pateriça, Hakkıbey Yarımadası, Çiçek Adası ve Alibey Adası’nın bir bölümü olmak üzere toplam 72 alandaki mutlak koruma alanlarının, imara açılmasıyla ilgili görüş sorduğu Ayvalık Belediye Meclisi’nin ardından konunun önümüzdeki günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de masaya yatırılacağı ve parkın imara açılmaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur da Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık halkı ile aynı görüşte olduğunu söyledi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur beraberinde Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi yetkilileriyle birlikte, Ayvalık Belediyesi’ne gelerek ilçe genelindeki imar konularında Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve ekibi ile görüş alışverişinde bulundu. Ayvalık Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıda; Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan, Ahmet Erkal,...